Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo – “New Shapes” (feat. Octavian)

Hij is een van de pioniers van de hitmachine Major Lazer, staat ook bekend van zijn andere uiterst dansbare zijprojecten Jack Ü, Silk City en LSD en er bestaan nog andere samenwerkingen waar hij zijn muzikale invloed heeft laten gelden. De Amerikaanse Thomas Wesley Pentz alias Diplo is niet voor niets een van de meest succesvolle producers tegenwoordig. Dit keer koos hij er nog eens voor om solowerk uit te brengen na het eerder geloste “Boom Bye Bye”. Hij deed daarvoor beroep op de Frans-Britse Octavian. De zanger/rapper is niet aan zijn proefstuk toe in de dancescene want je kan hem kennen vanop “Move Me” van Mura Masa. Bovendien heeft hij de “Sound of 2019”-award van BBC al in zijn prijzenkast staan. De verwachtingen zijn dus tamelijk hoog gespannen voor de nieuwste worp van beide heren.

“New Shapes” – zo heet Diplo’s jongste telg – valt niet te vergelijken met de uitbundigheid en het feestgehalte dat we van hem bij Major Lazer en zijn andere projecten gewoon zijn. Het is eerder een ingetogen, toch sfeerscheppende song die fel doet terugdenken aan zijn vorige solo ep California waarop hij al bij momenten koos om een andere, diepzinnigere Diplo te laten zien. Octavians goddelijke stem komt perfect tot zijn recht in combinatie met simplistisch ogende, rustige beats en loops. Een bewijs dat de producer zichzelf positief blijft heruitvinden en dat we nog lang niet alle kanten van deze muzikale duizendpoot hebben gezien. Veelbelovend voor zijn verwachte ep Europa – normaal gezien zal hij deze voor de leeuwen gooien op 22 februari – waar “New Shapes” ook op zal staan.

Facebook Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aluna - "Forget About Me"

Het Britse duo AlunaGeorge wist zich de afgelopen tien jaar meermaals naar de top van verschillende dance hitlijsten te duwen. Met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "New Shapes" (feat. Christine and the Queens & Caroline Polachek)

Charli XCX staat er niet bekend om stil te zitten. De afgelopen twee jaar bracht ze twee albums uit en binnenkort verschijnt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo & Damian Lazarus - "Don't Be Afraid" (feat. Jungle)

Wie Diplo niet kent van zijn solowerk als dj en producer, kent hem ongetwijfeld als lid van Major Lazer of van LSD…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.