Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aluna – “Forget About Me”

Het Britse duo AlunaGeorge wist zich de afgelopen tien jaar meermaals naar de top van verschillende dance hitlijsten te duwen. Met een hele reeks hits op zak, drukte het duo in 2020 de pauzeknop in en eiste zanghelft Aluna voor het eerst volledig haar eigen plek op. Haar eigen sound bleef daarbij minstens even euforisch en dansbaar, maar wat ze bracht, werd verteld en gemaakt vanuit een meer persoonlijk perspectief, vooral met liefde en aandacht voor de diverse zwarte muziekcultuur. Met haar debuutalbum Renaissance kondigde ze zichzelf (opnieuw) aan als artieste en bezorgde ze ons ook zonder producerhelft George een reeks fijne dansplaten.

Nieuwste single “Forget About Me” is er naar goede gewoonte opnieuw eentje voor de dancelijsten en de euforische clubavonden. Aluna vindt dan ook aansluiting bij de passionele feestkenners Diplo & Durante. De vrolijke en tropische percussie die er in de eerste seconden al tegenaan wordt gegooid, zorgen meteen voor een uiterst zomerse sfeer in huis. Veel tijd om te ademen krijgen we niet, want de energieke beat steekt er meteen vaart achter en lijkt snel op te bouwen naar iets groters. Verrassend genoeg komt er eigenlijk geen grootse drop, maar worden we vol overtuiging en zonder veel tijd te verspillen het refrein ingelokt. Geen grootse uitbarsting dus, maar gelukkig zorgen de tropische percussie en de distorted vocal samples die volgen al snel voor de extra dosis euforie en lijkt een verplaatsing naar de dansvloer gewoon onvermijdelijk.

Aluna’s gekende stemgeluid valt op “Forget About Me” zoals gewoonlijk mooi op zijn plaats in de uitgelaten dancesound. Veel verrassends komt er uiteindelijk toch niet om de hoek loeren op “Forget About Me”. Het nummer zorgt in een levendige dj-set ongetwijfeld voor een fijn dansmoment, maar op zichzelf zouden we de titel van het nummer misschien onbewust iets te snel gaan opvolgen. Geen groot memorabel vuurwerk dus, maar een fijne, tropische zonnestraal, dat wel.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Skrillex – Quest for Fire (★★★½): Nieuw talent zorgt voor vuur

Dat 2023 Skrillex’ jaar moest worden, werd al op 1 januari duidelijk. Op Sonny Moores socials verscheen onder het bijschrift ‘QFF/DGTC 23’…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diplo & Damian Lazarus - "Don't Be Afraid" (feat. Jungle)

Wie Diplo niet kent van zijn solowerk als dj en producer, kent hem ongetwijfeld als lid van Major Lazer of van LSD…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.