Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show – “Sharp Scratch”

The Slow Show uit Manchester maakt sinds 2010 intieme, emotionele muziek en wordt vaak vergeleken met bands als The National of The Boxer Rebellion. Ze brachten al twee albums uit (White Water en Dream Darling), die uitgebracht werden in opeenvolgende jaren 2015 en 2016. Of nieuwe single “Sharp Scratch” ook de komst van een nieuw album betekent, is nog niet zeker —maar we vermoeden van wel. Op 15 april treedt de band op in Trix. Hou je klaar, want de ticketverkoop start op 8 februari.

Het is haast onmogelijk om niet geraakt te worden door “Sharp Scratch”. Meer nog, dit breekbare en pure nummer is de single bij uitstek om je volledig te laten wegglijden in melancholie of tristesse. Het gevoel bij deze single zit zo goed omdat The Slow Show in staat is een donkere sfeer te combineren met een geruststellend gevoel van thuiskomen. Ze weten een sfeer te creëren met weinig, en dat minimalisme maakt het zo toegankelijk. Halfweg “Sharp Scratch” maakt de eenvoud plaats voor een overweldigende explosie met alles erop en eraan: blazers en strijkers, het komt allemaal aan bod. Wanneer vervolgens weer naadloos overgegaan wordt naar kalmte, begeleid door een sentimentele gitaarlijn, is het plaatje compleet. Die opbouw horen we wel vaker bij The Slow Show, maar het werkt dan ook iedere keer.

7 februari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief