Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ady Suleiman – “Strange Roses”

De Brit Ady Suleiman loste vorig jaar nog zijn debuutplaat Memories, maar dat weerhoudt hem niet om ook dit jaar weer met nieuwe muziek op de proppen te komen. Met zijn neo-soul wist hij al een aantal mooie dingen te verwezenlijken, zo stond hij vorig jaar nog in het voorprogramma van Anne Marie in diens Europese tour. Normaal gezien volgt dit voorjaar nog een ep, die hij ook zal komen voorstellen in de Ancienne Belgique in maart. Vrijdag kwam hij in ieder geval met het nieuwe “Strange Roses” op de proppen.

“Strange Roses” is een van melancholie doordrenkte neo-soulballade geworden die meteen onder de huid weet te gaan. De markante stem van Ady klinkt nog zoeter dan tevoren en weet een gevoelige snaar te raken. Ook instrumentaal zit het nummer enorm goed in mekaar met degelijke blazers die “Strange Roses” van een bepaalde grandeur weten te voorzien. Het gevaar bij ballades is meestal dat ze soms hard neigen naar kitsch, maar gelukkig is “Strange Roses” net het tegenovergestelde van kitsch namelijk puur en gelaagd. We kunnen stellen dat “Strange Roses” één van de sterkere nummers is geworden uit het repertoire van Ady Suleiman en kijken daarom sterk uit naar een vervolg.

Op woensdag 27 maart speelt Ady Suleiman in de AB Club te Brussel.

Facebook

3 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief