Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cage The Elephant – “Ready To Let Go”

Met hun vorige plaat Tell Me I’m Pretty uit 2015 wist Cage The Elephant een grammy binnen te halen. Hoog tijd dus om eens nieuwe muziek uit te brengen, en op 19 april krijgen we een volledig nieuw album. Social Cues is de titel van het album en daarop zal onder meer een samenwerking met Beck te vinden zijn. Grammy winnende artiesten vinden elkaar snel, zo blijkt. Vandaag komt Cage The Elephant met een eerste voorsmaakje in de vorm van “Ready To Let Go”.

Het album werd geschreven toen frontman Matt Shultz zich op het einde van een relatie bevond. “Ready To Let Go” bewijst dat hij er al helemaal over is en ook tijd heeft om het vrij te laten. Met een groovy percussie en wat zacht gitaarwerk gaat Cage The Elephant op een bluesy, maar toegankelijke manier te werk. Het refrein nestelt zich ook al snel in je hoofd en daardoor vergeet je het niet al te snel. Met nog wat toevoeging van donkere gitaarlijnen, ben je al snel helemaal mee in het nummer. Benieuwd wat de rest van de plaat zal geven.

Artwork:

Social Cues Tracklist:

01. Broken Boy
02. Social Cues
03. Black Madonna
04. Night Running (feat. Beck)
05. Skin and Bones
06. Ready to Let Go
07. House of Glass
08. Love’s the Only Way
09. The War is Over
10. Dance Dance
11. What I’m Becoming
12. Tokyo Smoke
13. Goodbye

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

31 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief