Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tristan – “Maljaande”

Als er een vrouwelijke, Belgische artiest is die het in 2019 zal maken is dat wel Tristan. Het project van de beeldschone Isolde Van Den Bulcke is stilaan op weg om helemaal door te breken. Nadat ze solo de AB Club aandeed, het voorprogramma van Tamino in drie uitverkochte AB’s en het Amsterdamse Paradiso verzorgde en gisteren op de PIAS Nites naast Two Door Cinema Club op het programma stond, lijkt het ons dat niets haar meer zal tegenhouden. Haar vorige single “Weslanda” behoort volgens ons tot de beste nummers van 2018, dus de lat voor nieuw werk ligt tamelijk hoog.

“Maljaande” heeft net zoals al haar andere nummers een beklijvende sound die zweeft tussen electro, jazz en pop. Dankzij mooi opbouwen richting refrein weet het refrein dan door zijn meeslepende sound iedereen over de lijn te trekken. Dat sfeerschepping centraal staat in Tristan’s muziek, laat zich ook deze keer snel afleiden. Door de interessante sounds die het nummer rijk is, kom je vier minuten lang in een trance die alleen maar Van Den Bulck weet te creëren. Haar nieuwe ep Delidomia komt op 8 maart uit en als de ep in dezelfde lijn ligt als “Maljaande” en “Weslanda” hebben we al een kandidaat voor ep van het jaar.

Op 2 april stelt Tristan haar ep voor in de Handelsbeurs van Gent. Tickets zijn reeds te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief