Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Half Pure”

The Ninth Wave laat ook in 2019 van zich horen! De band uit Edinburgh leerden we het afgelopen jaar kennen en wist met hun twee ep’s al aardig wat fans van zich te overtuigen. Met hun eighties synth vibe werden ze al vaker vergeleken met de new-wave goden The Cure, maar The Ninth Wave is gelukkig nog meer dan dat. De afgelopen maanden waren ze ook regelmatig in de studio terug te vinden om aan hun eerste plaat te werken. Op info moeten we nog even wachten, maar een gloednieuwe single is er nu al met het door Dan Austin (werkte in het verleden al samen met Queens Of The Stone Age, Placebo en Massive Attack) geproducete “Half Pure”.

De afgelopen maanden experimenteerde The Ninth Wave wat met hun sound en het resultaat mag zich laten horen. “Half Pure” klinkt vanaf de eerste noot heel industrial, edgy en met een leuke reverb op de stem van frontman Haydn-Park Patterson worden we positief verrast. Het refrein klinkt heel groots en verleent het nummer daardoor ook een bepaalde pathos. Het einde van “Half Pure” ontpopt zich echter tot het hoogtepunt met een weergaloos instrumentaal einde. De ontwikkeling die The Ninth Wave de laatste maanden heeft ondergaan, is duidelijk toe te juichen en we hopen dan ook dat ze al snel opgepikt zullen worden door een groter aantal muziekliefhebbers.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2032 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Maybe You Didn't Know"

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "I'm Only Going to Hurt You"

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.