Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jade Bird – “I Get No Joy”

Enkele maanden geleden zagen we met Sam Fender een erg beloftevolle artiest aan het werk in de Witloof Bar van Botanique. Ondertussen speelt hij in de Orangerie, en was hij hotshot op Studio Brussel. Jade Bird zou wel eens in een gelijkaardig verhaal kunnen voorkomen. Zij staat namelijk op 17 februari in die kleine zaal waar ze nummers van haar aankomend album zal voorstellen. Normaal moest ze daar zelfs al spelen op 15 november, het is duidelijk geen toeval dat we hier Sam Fender bijhalen als vergelijking. O ja, er zijn nog enkele links tussen beide artiesten: beide stonden ze afgelopen zomer op Rock Werchter, ze kregen alle twee al een nominatie voor BBC Sound Of in de bus en Sam Fender was vorig jaar een grote beer van morgen, terwijl Jade Bird dat dit jaar is.

Jade Bird (het album) verschijnt op 19 april en daaruit kregen we al heel wat fijne singles. “I Get No Joy” is daar geen uitzondering op. De ruwe stem van Jade Bird kan duidelijk heel wat aan. De single start heel zacht met enkel de gitaar, maar eens Bird haar stem bovenhaalt, word je helemaal meegesleept in het verhaal. Een sterke stem die eigenlijk de basis vormt van haar (toekomstig) succes. Het is die stem die je overdondert, maar ook haar nummers zijn heel aanstekelijk en bevatten een kleine country-invloed, al is het allemaal iets hedendaagser. We zouden haar durven vergelijken met Ed Sheeran, maar dat zou haar oneer aandoen. Oordeel vooral zelf, en ga ze checken op 17 februari!

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Find A Way"

Een paar jaar geleden riepen we de Britse Jade Bird uit tot Grote Beer van Morgen nadat ze eerder indruk maakte met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.