Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Calicos – “Driftwood”

© Koen Keppens

Het Antwerpse Americana-zestal mag van een geslaagd 2018 spreken. Ze wonnen Humo’s Rock Rally en tekenden bij het opkomende Mayway Records. Naast tal van optredens zorgde het optreden in een volgelopen De Roma voor de perfecte afsluiter van het doorbraakjaar. Momenteel werken de zes aan hun eerste plaat, maar daar zullen we nog even op moeten wachten. Verwonderlijk is bovendien dat ze tot nu amper één nummer hebben uitgebracht, hoog tijd dus om dus nog is met een single af te komen.

“Driftwood” is de naam van single nummer twee en ook deze mag er weer zijn. De mix van het nummer is in ieder geval subliem, want elk van de zes leden is duidelijk te horen op het nummer. “Driftwood” werd overigens voorzien van een heel nostalgisch sfeertje dat lekker warm en knus overkomt. De stem van frontman Quinten Vermaelen weet ons bovendien ook hier weer volledig in zijn ban te trekken en ons mee te krijgen in hun verhaal. The Calicos weten opnieuw te overtuigen met hun zeemzoete Americana en het is volgens ons enkel nog een kwestie van tijd dat ook de rest van het land voor hun zal vallen.

Op zaterdag 19 januari spelen The Calicos in de N9 in Eeklo een double-bill concert samen met Torgeir Waldemar.

Facebook

11 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief