Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Driftwood – “Counterattack”

De alternatieve band Driftwood wist ons al te overtuigen met hun debuutalbum en nu laten ze weer een nieuwe single op ons los. Het muzikale project van Sam De Bock, Patricia Vanneste en Sam Pieter Janssens stelt ook deze keer niet teleur. Hun debuut dateert van februari 2020 en nu zijn ze terug met deze “Counterattack”.

Het nummer zit heel sterk in elkaar. Je krijgt een mix van een alternatief bedje, jazzy geluiden als garnituur, zware gitaren om de pit erin te houden en mooie vocals als knapperig jasje waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Driftwood kan het best vergeleken worden met Balthazar, wat niet ongewoon is als je weet dat Patricia Vanneste nog bij de band gespeeld heeft. De zware stem en de mix tussen rustig, mysterieus en toch stevig is enorm goed te pruimen.

Het nummer is naar eigen zeggen van de band: “Een aanval tegen de angstzaaierij waarmee we te maken krijgen. De hort op met al die neerslachtigheid! Veeg eens alles van tafel en dans & live for the life.” Dat is dan ook exact wat we de komende 4 minuten gaan doen op deze “Counterattack”. Als er altijd zo’n goeie muziek komt van terugvechten, dan beginnen we dat best allemaal te doen!

Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

37 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Kowzi – Way to Go (★★★½): Popdelicatessen, ze bestaan nog

Regen klettert uit een zwaar bewolkte hemel tegen de vensters. Niet alleen de mensheid, maar ook de weergoden lijken de weg een…
AlbumsRecensies

Coline & Toitoine - SOMA (★★★): Zeemzoete pop

Als je nog nooit van Coline & Toitoine gehoord hebt, zet je dan maar schrap, want deze Belgische muzikanten hebben maar één…
AlbumsRecensies

Jasper Erkens - Limbo Terminal (★★½): De ideale restaurantplaat

Jasper Erkens is amper 28, maar hij heeft al een goedgevulde muziekcarrière achter de rug. In 2009 bracht hij op zestienjarige leeftijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.