Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jan Verstraeten – “Can It Be”

Jan Verstraeten, zijn naam klinkt misschien heel normaal, maar zijn muziek is dat allerminst. Enkele maanden geleden schonk hij ons zijn debuutsingle “Moon Face”, die door zo wat iedereen positief ontvangen werd. Hij combineert vlekkeloos een alternatieve sound met klassieke instrumenten; in “Moon Face” zit er achter elke hoek wel een intieme verrassing, op de positieve manier. Niet moeilijk dat hij het tot onze Grote Beren van morgen schopte, een lijst waar we opkomend talent bespreken dat volgens ons snel zal ontpoppen.

Op “Can It Be” trekt Jan Verstraeten deze lijn perfect door. We krijgen een rustige single waarin het vooral rond de vocals draait, die wat doen denken aan Ben Howard of Damien Rice. Openen doet hij op een kalme manier met een baslijntje en wat zachte drums, die vlekkeloos samenvloeien met zijn hemels klinkende vocalen. Vervolgens groeit het nummer stukje bij beetje door de aanzwellende strijkers, om uiteindelijk tot een filmisch geheel te komen. Het nummer klinkt vrij intiem, maar door de strijkers krijgt het een orchestraal kantje. Met “Can It Be” toont Jan Verstraeten dat zijn talent verder rijkt dan één nummer, en bevestigt hij waarom we hem bij onze Grote Beren Van Morgen zette.


11 januari 2019

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief