Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Believe It”

1 februari lijkt nu al een drukke dag te worden op vlak van albumreleases. Five, het, jawel, vijfde album van White Lies verschijnt dan en een maand geleden hoorden we daar al een lang eerste nummer uit. “Time To Give” toonde aan dat de band niet langer op een commerciële golf probeert te surfen en terugkeert naar de basis. Ook nieuwste single “Believe It” bewijst dit vermoeden. De band gaat natuurlijk nooit helemaal vernieuwend klinken, maar aanstekelijk dan weer wel. Op 20 februari speelt de band in de Ancienne Belgique.

Met de kenmerkende donkere synths gaat “Believe It” meteen strak van start. De zwoele stem van frontman Harry McVeigh komt meteen naar voor, maar het is toch wachten tot het refrein vooraleer er iets interessants te horen valt. Dat refrein is er eentje zoals enkel White Lies dat kan schrijven: heel aanstekelijk en een echte plakker die zich meteen in het hoofd nestelt. Het nummer zou zomaar op Big TV kunnen staan. Het is niet extreem donker en bevat een bepaald hoopvol gevoel, denk maar aan “There Goes Our Love Again”. De optimistische synths op het eind geven de song nog een verrassende twist. Erg leuk liedje dus alweer van White Lies.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.