Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Germans – “William”

De leutige, maar vreemde bende van The Germans kan je vanaf heden bij Unday Records vinden. Een label waar ze volgens ons wel bij passen. Op 1 maart verschijnt Sexuality, hun nieuwe plaat. Het is de eerste sinds Are Animals Different uit 2015 en dat was toen eigenlijk gewoon veertig minuten lang één nummer. Nu komen ze dus weer af met singles, maar het is niet dat The Germans plots normaler zijn geworden, verre van. “William” toont hun grootste sterkte en dat is georchestreerde chaos.

Verwarrend en kinky, zo omschrijft de band “William” zelf. We spreken hen niet tegen, want na één luisterbeurt denken we ook wel ‘wtf?’. Na een tweede weten we het al te appreciëren, want met een fijne beat en wat exotische, mysterieuze klanken voel je je meteen thuis in een obscuur bordeel langs de snelweg vol exotische vrouwen die je al hypnotiserend verleiden. Het is funky, je kan er zelfs op dansen (als je goed op de beat let) en natuurlijk schuilt er achter iedere hoek wel een verrassing in de vorm van geschreeuw, zwoele zang of Zuiderse percussie. Niets lijkt te veel te zijn voor The Germans. Het doet ons dan ook reikhalzend uitkijken naar die plaat.

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hypochristmutreefuzz - "Ode To The Night"

We kennen Hypochristmutreefuzz al een tijdje als heel veel dingen: rauw, totaal geflipt, chaotisch, psychotisch, psychedelisch, en al het andere wat niet…
InstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische singles van 2019

In België hebben we te maken met een erg fijne muziekindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er bijna wekelijks interessante releases…
LiveRecensies

Psych over 9000 (DOK): Intense psychviering

Psych over 9000 is een Gentse samenwerking van Purple Panda, Democrazy, het vroegere Cafe Video, Afsnis, Trefpunt en Charlatan. Het festival focust…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.