Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Millencolin – “Nothing”

Er zijn weinig bands die je zoveel goesting doen krijgen om nog eens je baggy pants en Globes aan te trekken als Millencolin. De Zweden kleuren al jaar en dag het skatepunk landschap, en zijn al meer dan een kwarteeuw zeer bedrijvig met punkrock bezig. Vooral Pennybridge Pioneers, waar onder meer “No Cigar” en “Sense & Sensibility” op staan, is een album dat hen de headlinerstatus op festivals als Groezrock of Jera On Air heeft bezorgd. Ook dit jaar geven ze vorm aan de line-up van het Meerhoutse punkfestival, en dat zullen ze tegen dan doen met nieuw werk.

Na “SOS” is “Nothing” de tweede single van komend album SOS, dat op 15 februari te beluisteren zal zijn. Stereotypen gebruiken we niet graag, tenzij ze positief zijn, dus bij deze: van Zweden zijn we gewend dat ze zeer degelijke en goed afgewerkte producten leveren. Bij Millencollin is dat niet anders. “Nothing” is een klassiek punkrocknummer, dat bijgevolg muzikaal niet al te spannend klinkt, maar het vooral moet hebben van vocaal werk. Nikola Sarcevic doet waarvoor hij betaald wordt op een degelijke manier, en hierdoor krijgt “Nothing” een zeer catchy refrein dat qua opbouw wat aan No Use For A Name doet denken.

Zoals gezegd komt SOS uit op vrijdag 15 februari, en doet Millencolin op zaterdag 27 april Groezrock aan.

9 januari 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief