Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ibibio Sound Machine – “Tell Me (Doko Mien)”

Een tijdje terug kwam de afrobeatgroep Ibibio Sound Machine op de proppen met de single “Basquiat”. Toen was er nog weinig nieuws te melden, maar ondertussen is er een nieuw album aangekondigd. Het derde album van de groep rond de Nigeriaanse zangeres Eno Williams, zal Doko Mien heten en verschijnen op 22 maart via Merge Records. Om het wachten te verzachten, krijgen we ook de nieuwe single “Tell Me (Doko Mien)” te horen.

Ook op dit nummer weet de band een brug te slaan tussen traditionele Afrikaanse muziek en futurisme. Het resultaat is gevatte en hedendaagse afrobeat. Niet alleen de gebruikelijke stijlen als funk en disco drukken hun stempel op de sound van de band, maar ook de frisse productie maakt het geheel eigen aan de band en bijzonder levendig. Daarnaast klink “Tell Me (Doko Mien)” iets minder mystiek dan de voorgaande single. Het nieuwe nummer komt meteen binnen, maar de urgentie blijft heersen in de muziek van Ibibio Sound Machine.

Tracklist:

01. I Need You To Be Sweet Like Sugar (Nnge Nte Suka)
02. Wanna Come Down
03. Tell Me (Doko Mien)
04. I Know That You’re Thinking About Me
05. I Will Run
06. Just Go Forward (Ka I So)
07. She Work Very Hard
08. Nyak Mien
09. Kuka
10. Guess We Found a Way

9 januari 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief