Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KOKOROKO – “Uman”

Sinds het uitbrengen van de eerste single “Abusey Junction” op de Brownswood compilatie We Out Here, gaat KOKOROKO overal over de tongen. De single haalde al meer dan 16 miljoen streams op YouTube, wat voor een hedendaagse jazzband uitzonderlijk te noemen is. De groep afkomstig uit de Londense jazzscene mag zich nu al als één van de beloftevolle artiesten voor het komende jaar noemen en met een ep op komst, zouden ze ons helemaal moeten inpalmen. Op 3 maart verschijnt die ep en met “Uman” krijgen we een eerste voorsmaakje. Meteen ook de tweede single voor de band.

“Uman” is iets minder lang dan “Abusey Junction”, maar daarom niet minder sterk. Ook hier zit namelijk een aanstekelijke groove in en een uitermate lekkere opbouw. Eerst horen we enkele mysterieuze klanken en saxofoon die het geheel op een zachte manier inleiden. Het is pas wanneer de baslijn invalt, dat de dansbaarheid van deze muziek terug opvalt. De band heeft duidelijk goed geluisterd naar zijn inspiraties en brengt alweer een fijne mix van soul en afrobeat. Dat die ep de moeite zal zijn, spreekt nu al voor zich!

Op 23 februari speelt KOKOROKO in Flagey in Brussel, op 17 april doen ze dat trucje over in De Roma in Antwerpen.

7 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief