Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (10 december – 16 december)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (10 december – 16 december)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Ariana Grande maakt haar langverwachte terugkeer naar Europa bekend, Dead Man Ray herrijst en Pitbull slaat de bal mis met z’n cover voor de nieuwe Aquaman-film.

Ariana Grande komt terug naar België en plant speciaal concert voor Manchester

Het is al van juni 2015 geleden dat de Amerikaanse zangeres Ariana Grande naar ons land kwam. Na de aanslagen in Manchester 22 mei 2017, cancelde de rest van haar Dangerous Women-tournee waaronder ook het optreden in het Sportpaleis. Maar met de aankondiging van haar nieuwe plaat die in maart verschijnt en de recente singles, vond Ariana de weg terug naar het podium. Ze kondigde deze week haar Europese tour aan en passeert op 30 augustus. Opvallend: Manchester staat niet op de tourlijst. De reden? Grande plant iets groter dan een doorsnee concert: “Manchester is not on this initial list because we are planning a special show. We need a bit more time getting things together before we can announce that date but we are of course coming and we love you.”

https://twitter.com/ArianaGrande/status/1073652982149996544

Nieuwe lading voor Rock & Roll Hall of Fame zijn bekend

The Cure, Radiohead, Janet Jackson, Def Leppard, Roxy Music, The Zombies, en Amerikaanse zangeres Stevie Nicks zijn de winnaars van de genomineerden. Zij worden binnenkort toegevoegd aan de Rock & Roll Hall of Fame. Niet zo bijzonder, zou je denken, maar de artiesten uit dit lijstje wijken af van het klassieke rock waar de Hall of Fame voor staat. Al had het nog experimenteler kunnen gaan want ook Kraftwerk en LL Cool J waren genomineerd. Zij halen de lijst niet. Om überhaupt verkozen te worden moet je eerste succesvolle album 25 jaar oud zijn.

Dead Man Ray toch niet dood

Een product uit de jaren ’90 maakte deze week zijn herintrede. Nee, geen buffalo’s of oversized trainingspakken, maar de cultband Dead Man Ray van Daan Stuyven en Rudi Trouvé. De Facebook-pagina van de band begon donderdagavond opnieuw te leven en niet veel later stond een nieuwe EP EEN online. Een full album werd ook al aangekondigd net zoals een concert in de AB. De laatste activiteit van de band dateert al van 16 jaar geleden.

Pitbull slaagt de bal mis met z’n Toto-cover

Wie nog te veel vertrouwen heeft in de muziekwereld, raden we zeker deze cover aan. Pitbull nam het iconische “Africa” van Toto en maakte er iets anders van. Het nummer heet “Ocean to Ocean”, heeft een andere tekst in het refrein, een afgrijselijke beat maar het herkenbare melodietje en het refrein blijven intact. Rapper Pitbull ‘maakte’ het lied ter ere van de Aquaman-film. Geef ons maar de cover die Weezer maakte.

Blurred Lines dan toch plagiaat, te betalen: 5 miljoen dollar

Hey hey hey! Wie zong de monsterhit “Blurred Lines” van Pharrell Williams en Robin Thicke niet mee in 2013? De opbrengst die ze toen binnenhaalden moeten ze binnenkort terug afgeven want de twee hebben hun rechtszaak met de nabestaanden van Marvin Gaye verloren. Die klaagden de twee aan voor plagiaat in 2015. Het nummer zou te hard op “Got To Give It Up” van Marvin Gaye lijken. De rechter gaf hen deze week gelijk en samen moeten Williams en Thicke nu 5 miljoen dollar op tafel leggen voor de familie Gaye.

Billie Joe Armstrong bevestigt: Green Day werkt aan nieuwe muziek

Twee jaar zitten fans van Green Day al te wachten op nieuw werk van de punkband. Maar ze kunnen sinds deze week al wat vrolijker door het leven gaan want 2019 biedt perspectieven. Zanger Billie Joe Armstrong reageerde namelijk op de vraag van een fan over nieuwe muziek tijdens een Instagram Livestream. “I’m writing new songs for gd now” Meer dan die acht woorden hadden we niet nodig, bedankt voor dit vroegtijdig kerstcadeau.

Hips Don’t Lie, maar de belastingaangifte van Shakira wel

In de Paradise Papers staan niet alleen rijke zakenmensen opgelijst, ook een doorsnee zangeres kan belastingen ontduiken. Shakira, die haar domicilie liet staan op de Bahama’s maar tussen 2012 en 2014 wel al in het Spaanse Barcelona woonde (bij haar vriend en voetballer Gerard Piqué), is betrapt door de Spaanse fiscus. De achterstallige belastingen die ze nog op tafel moet leggen? 14,5 miljoen euro. Shakira beweert dat zij (en haar heupen) niet liegen en dat ze geen enkele fraude pleegde.

Matt Helders (Arctic Monkeys) opent eigen café

Het goede voornemen van drummer Matt Helders voor 2019? Geen nieuw album van Arctic Monkeys maar wel een eigen café in Sheffield. Samen met een paar vrienden opent hij binnekort Ambulo. De aankondiging deed hij via Instagram:

Mac DeMarco maakt liedje voor logic

Amerikaanse rapper Logic, bekend van “1-800-273-8255”, een nummer opgedragen aan de preventie van zelfdoding, neemt een zijsprong en gaat een boek schrijven. Supermarket komt uit in 2019 en zal ook een soundtrack krijgen. Een van de songs daarop is geproduced door Mac DeMarco. John Mayer is alvast tevreden over de samenwerking. Dat Logic een fan is van Mac DeMarco is geen verrassing. De rapper liet eerder dit jaar een tattoo zetten ter eren van DeMarco’s Salad Days.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot - "Zeppelin"

Vijf jaar geleden kenden sommigen Ramkot als een pittoresk dorpje in Nepal. Vandaag de dag scandeert en headbangt menig rockliefhebber mee met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ariana Grande - eternal sunshine (★★★½): Terugkeer naar de hoogdagen

Ariana Grande valt niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Sweetener, thank you, next en Positions volgden kort op elkaar en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons - "Good People"

België en Mumford & Sons zijn al sinds jaar en dag twee handen op één buik. Voor het beste voorbeeld daarvan moeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.