AlbumsRecensies

Première debuut-ep MONOMONO – Observant Hoke

Een aantal maanden geleden lieten we jullie kennismaken met MONOMONO, de nieuwe samenwerking tussen twee Antwerpse creatievelingen: Anne van de Star en Hester Bolle. Hun spannende en inventieve elektronica leerden we toen kennen met een aantal intrigerende nummers die hun publiek vonden. 2018 betekende dus een goede start voor MONOMONO en dat jaar sluiten ze af met hun debuut-ep Observant Hoke dat we vandaag in première brengen.

Observant Hoke is het resultaat van de creativiteit, gedrevenheid en het talent van dit duo geworden. Beide leden lijken elkaar dan ook echt gevonden te hebben in MONOMONO. Zo kennen we Hester Bolle ook als violiste van Oaktree, maar heeft ze ook al tal van soundscapes en andere kunstprojecten gecreëerd. Anne van de Star is een geluidsartieste die auditief werk creëert gericht naar specifieke omgevingen en settings. Beiden hebben dus een grote zin voor experiment en het – tot in de details – verkennen van klanken. Hun raakvlakken staan hen toe om met elkaar een dialoog te vormen door middel van hun elektronische muziek, terwijl de verschillen tussen de twee het op complementaire wijze tot een geheel vormen.

De nummers die hier uit voortvloeien, voelen fragmentarisch aan. Er worden tal van ideeën, beats en samples gelaagd en gemanipuleerd tot composities die traag onder je huid kruipen en er niet meer weggaan. Nummers als het etherische “Jouska” laten je wegdrijven van de realiteit, maar weten tijdig je aandacht stevig vast te grijpen door onverwachte omwentelingen die subtiel, maar doeltreffend zijn. Het getuigt van veel visie en precisie om dat zo boeiend te maken.

Hoe sterk de wisselwerking tussen van Bolle en van de Star ook is, samenwerkingen met anderen werpen ook hun vruchten af. Zo werkte het duo samen met Dijf Sanders die zijn oosterse stempel drukte op het bezwerende “NICO”, terwijl op “Georgia’s Paradise” Andrew Claes te horen is die je misschien wel kent van STUFF. Beide samenwerkingen verruimen de wereld van MONOMONO die op zich al breeddenkend is. 

De vijf nummers op Observant Hoke laten heel goed horen tot wat MONOMONO in staat is en vooral wat de talrijke paden zijn die het duo kan verkennen. Ontdek vooral zelf de gelaagde en verrassende sound via onderstaande stream:

Related posts
AlbumsRecensies

MONOMONO - ICON (★★★★): Een stapje voor op de rest

MONOMONO is de nieuwste parel in het Belgische undergroundcircuit. De experimentele samenwerking tussen Anne van de Star en Hester Bolle is allerminst…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MONOMONO - "Message Party"

MONOMONO is door de meerderheid van het Belgische volk nog niet ontdekt ondanks dat de twee muzikantes van eigen bodem kwaliteit brengen….
FeaturesInterviews

Interview MONOMONO: 'Het begon allemaal met een vriendschapsverzoek'

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we enkele acts nog eens aan je voor met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.