Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles La Dispute – “Rose Quartz” en “Fulton Street I”

Twee lange jaren hebben de fans van La Dispute moeten wachten op nieuwe muziek, maar vandaag kwamen ze met goed nieuws. De Amerikaanse post-hardcore band uit Michigan loste tien jaar geleden hun debuutplaat Somewhere at The Bottom of the River between Vega and Altair (die deze zomer ook een re-issue kreeg) en werd ermee al snel gebombardeerd tot de nieuwe rage in de hardcore scene. In 2014 brachten ze hun voorlopig laatste grote wapenfeit uit met Roots of the House, en leken ze er in 2016 bijna de brui aan te geven. Gelukkig zijn ze nu helemaal terug en brengen ze op 22 maart hun vierde plaat Panorama uit. Met “Rose Quartz” en “Fulton Street I” krijgen we meteen twee nummers op ons bord geserveerd die smaken naar meer.

“Rose Quartz” is een enorm sfeervolle opener en intro van de plaat die perfect over weet te gaan in “Fulton Street I”. La Dispute wist altijd een mooie dosering in hun nummers te verwerken en dat doen ze ook op “Fulton Street I”. Panorama is naar verluidt een reisverslag van verdriet, en dat weten ze weer als geen andere band in een nummer te gieten. De sublieme en zachte strofes bouwen steeds opnieuw op naar een sterk refrein dat weet uit te pakken dankzij de krachtige manier waarop frontman Jordan Dreyer zijn teksten zingt. De sound mag dan iets rustiger en ingetogener zijn in vergelijking met hun vorige platen, dat neemt niet weg dat ze een geslaagde comeback weten te vieren met “Rose Quartz” en “Fulton Street I”.

Facebook

4 december 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief