Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SWMRS – “April in Houston”

In 2019 bestaat de Amerikaanse punkrockband SWMRS (lees swimmers) vijftien jaar en dat vieren ze op 15 februari met de release van hun vierde plaat Berkeley’s On Fire. De band kan al terugblikken op een serieuze carrière die hen ook al verscheidene keren naar België bracht zoals onlangs nog op de Lokerse Feesten. Leuk weetje over SWMRS is dat de drummer van de band, Joey Armstrong, de zoon is van de Green Day frontman Billy Joel, maar laten we SWMRS vooral niet daarop reduceren. Vandaag brachten ze in ieder geval hun tweede voorsmaakje uit met het eerder rustige “April In Houston”.

Dat SWMRS het soms op hun nummers iets rustig aandoen, hebben ze al verscheidene malen laten horen. Zo ook op hun nieuwe “April In Houston” die ons maar gedeeltelijk kan boeien. De melodielijn is heel basic en de vunzige punksound is op het nummer helemaal zoek. Enigste wat enigszins een punkkarakter uitstraalt, is de zang van frontman Cole Becker en de kritische lyrics. Heel jammer vinden we dat gezien “April In Houston” een excellent punknummer had geweest moesten ze het tempo en de amps drastisch hebben opgetrokken. Nu is “April In Houston” een heel statisch nummer geworden dat te weinig om het lijf heeft om te blijven boeien. In onze ogen een gemiste kans, maar dat zien we op Berkeley’s On Fire wel goedkomen

Op donderdag 7 maart zullen ze in het kader van hun Europese tour de Ancienne Belgique te Brussel aan doen.

Facebook

1319 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

Dansende Beren Zomerhit 2019

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de Dansende Beren zomerhit is bekend. Met honderden stemmen kunnen we zeggen dat de…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 2): Vergunning voor een geslaagde dag

De tweede dag van een festival start iedereen altijd met hernieuwde energie. Dat was zeker niet anders op Rock Werchter, waar de…
LiveRecensies

SWMRS @ AB Club: Niets dan anthems en crowdsurfen

Nog geen maand geleden kwam hun tweede album Berkeley’s On Fire uit, en vanavond stond SWMRS alweer in de AB Club, die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.