Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWS – “Driving At Night”

Sommige bands slagen er nooit echt in om boven de massa uit te torenen. Jaws is één van die bands. De groep uit Birmingham brengt op 5 april een derde plaat uit, de opvolger van Simplicity uit 2016 en Be Slowly uit 2014. The Ceiling heet het album, en daaruit krijgen we meteen al een eerste voorsmaakje. Met “Driving At Night” wil de groep duidelijk af van zijn cliché britpop gehalte, en dat zorgt voor een rijker geluid in de muziek.

“Driving At Night” heeft een frequente gitaarlijn die van bij het begin het tempo bepaalt op de song. Daarnaast klinkt het allemaal stukken donkerder dan we van hen gewoon zijn. Dreigend, maar met genoeg ruimte om aanstekelijk uit de hoek te komen. De song bouwt duidelijk op naar een climax en naarmate het liedje vordert, horen we ook meer instrumenten in het geheel komen. De gitaren klinken rijker en de sound is dynamischer. Uiteindelijk ontspoort de song en horen we invloeden van Modest Mouse en Foals. Leuke song dus, die toont dat de band op de nieuwe plaat misschien wel een stapje hoger zal gaan.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWS - "Anyway, Now's Not The Time"

JAWS bracht eerder dit jaar hun derde plaat The Ceiling uit, die getuigde van heel wat hernieuwde energie. Het trio uit Birmingham vond…
AlbumsRecensies

JAWS - The Ceiling (★★★★): Veelzijdigheid troef

Eindelijk is het zover, na er twee jaar aan te werken, is het nieuwe album The Ceiling van JAWS uitgekomen. Het trio…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAWS - "Do You Remember"

Op 5 april verschijnt de derde plaat van Jaws. Het trio uit Birmingham doet wat andere bands uit de stad hen voordeden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.