Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single JAWS – “Driving At Night”

Sommige bands slagen er nooit echt in om boven de massa uit te torenen. Jaws is één van die bands. De groep uit Birmingham brengt op 5 april een derde plaat uit, de opvolger van Simplicity uit 2016 en Be Slowly uit 2014. The Ceiling heet het album, en daaruit krijgen we meteen al een eerste voorsmaakje. Met “Driving At Night” wil de groep duidelijk af van zijn cliché britpop gehalte, en dat zorgt voor een rijker geluid in de muziek.

“Driving At Night” heeft een frequente gitaarlijn die van bij het begin het tempo bepaalt op de song. Daarnaast klinkt het allemaal stukken donkerder dan we van hen gewoon zijn. Dreigend, maar met genoeg ruimte om aanstekelijk uit de hoek te komen. De song bouwt duidelijk op naar een climax en naarmate het liedje vordert, horen we ook meer instrumenten in het geheel komen. De gitaren klinken rijker en de sound is dynamischer. Uiteindelijk ontspoort de song en horen we invloeden van Modest Mouse en Foals. Leuke song dus, die toont dat de band op de nieuwe plaat misschien wel een stapje hoger zal gaan.

28 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief