Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Silverbacks – “Just In The Band”

Het gebeurt niet iedere dag dat je een nummer te horen krijgt dat je van bij het begin overdondert. Het overkwam ons vandaag bij Silverbacks, een band uit Dublin. De groep maakt post punk op een furieuze manier, en blijkt daarmee niet de enige uit Dublin te zijn. De bekendste zijn misschien Fontaines D.C. en Girl Band. Het verwondert dan ook niet dat Daniel Fox van die laatste meehelpt bij Silverbacks om te producen. Het is een kleine wereld en eens je in hetzelfde genre je ding doet, kom je al snel de juiste personen tegen.

Silverbacks bracht al verschillende sterke singles uit, waarvan “Just For A Better View” die het vorig jaar nog schopte tot onze Vijf van “Den Beir”. En nu, bijna exact een jaar later, overtuigen ze ons weer met “Just In The Band”. Hoog tijd dus om hen eens apart voor te stellen. Het vijftal heeft drie personen die vocals voorzien, waarvan één vrouwelijke stem. Op “Just In The Band” is die stem niet zo hoorbaar, wat we wel horen is een strakke post punk song vol energie en power. De stem van frontman Daniel O’Kelly doet wat denken aan Parquet Courts, maar Silverbacks doet het net iets vuiler. Het nummer gaat aan een verschroeiend tempo voorbij en klinkt zowel melodieus als vuil. Het perfecte recept dus voor een goeie post punk klank, en dat hebben ze ook. Leuke riffs en een dreigende sound in combinatie met snedige drums maken het recept compleet.

Een album staat gepland voor 2019, wij kijken er alvast naar uit want de groep heeft bakken vol potentieel. In de gaten houden dus!

22 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief