Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papa Roach – “Not the Only One”

Papa Roach is een band die groot is geworden met de opkomst van de nu-metal. Helaas worden weinig bands die toen ‘hip’ waren, nu nog au serieux genomen. Als je van 1993 bezig bent met muziek maken met een line-up die redelijk stabiel is, dan kan je moeilijk spreken van het zoveelste bandje in een rij. Papa Roach is nog wel een degelijke naam op een affiche, maar zeker niet de naam die ze hadden ten tijde van Infest. Er werd de voorbije jaren ook wel geteerd op de naam. Benieuwd wat ze met dit nummer laten horen.

Verrassend genoeg begint het met een akoestisch riedeltje. De drums, vocalen en een distorted gitaar vallen kort daarna in. De eerste minuut klinkt echt wonderbaarlijk verfrissend. Denk aan een leuk refreintje van Weezer en een leuk zomerdeuntje (in de winter). Met het refrein in zicht vervalt (helaas of niet) Papa Roach in oude gewoonte. Zware, plompe gitaren met weinig originele vocalen. Deze strofe en refrein herhalen zich nog een keer. Op het einde explodeert het nummer nog even, en dat heeft het nummer echt wel nodig. De Nu-metal hebben ze grotendeels achter zich gelaten en kiezen voor een frissere rock-sound. Een goede keuze!

Een nummer dat een sterke strofe heeft en een leuke outro. Of dat voldoende gaat blijken, dat is maar de vraag. Begin 2019 zou het nieuwe album verschijnen. De zanger is alvast enthousiast over het tiende album. Benieuwd of de wereld zal volgen. Tijdens de festivalzomer zal Papa Roach waarschijnlijk ook België bezoeken.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fear Factory - "Disruptor"

Het Amerikaanse Fear Factory doorzwom de afgelopen dertig jaar vele wateren van bezettingswisselingen. Toch houdt de band moedig stand en mogen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.