Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Norah Jones – “Wintertime”

In 2002 brak Norah Jones door met haar debuutplaat Come Away With Me. Het eerste nummer van die plaat “Don’t Know Why” heb je zeker al eens gehoord aangezien het een bescheiden hit was van begin jaren 2000. Een dikke twee jaar is het ondertussen geleden dat de Amerikaanse zangeres haar zesde soloplaat Day Breaks uitbracht. Daar heeft ze overigens eventjes haar buik vol van. In plaats van onder druk te staan om album na album af te leveren, zal ze nu regelmatig eens een single uitbrengen. Zo kan ze naar eigen zeggen opnieuw de magie van de muziek ontdekken.

Er valt eigenlijk niet veel te recenseren aan deze nieuwe single. Het is gewoon meer van hetzelfde. Maar van ons Norah vinden we dat niet erg. Ze maakt namelijk muziek die je op de achtergrond kan opzetten in de woonkamer, om op te relaxen, een boek bij te lezen, bij weg te dromen, met je lief te liggen kussen, en dat kan ook allemaal op dit nummer. Het creëert een warme jazzy sfeer en mengt moderne jazz met pop zoals Norah Jones dat op haar typische wijze kan.

Het ziet er dus niet naar uit dat er snel een nieuw album aankomt. We mogen echter wel af en toe eens een losse single (of een EP?) verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.