Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lo Moon – “For Me, It’s You”

Lo Moon ontstond in Los Angeles in 2016, maar de roots van de groep roots liggen veel vroeger. Debuutsingle “Loveless”, die dat jaar uitkwam en ons omverblies, was het resultaat van een demo die frontman Matt Lowell al in 2012 begon te schrijven. Het is dus geen enorme verrassing dat de zijnen amper negen maanden na hun debuutplaat Lo Moon al met nieuw werk komen. ‘Phase two starts tomorrow’, klonk het gisteren op Twitter. Vandaag is er, naast nieuw bandlid Sterling Laws, dan ook die nieuwe single: “For Me, It’s You”.

Van begin af aan klinkt het nummer vrij klassiek Lo Moon, voor zover dat mogelijk is na één plaat; trillende orkestratie ondersteunt een zachte, eenvoudige piano. De dromerige stem van Lowell komt aarzelend in de mix. De strofe lijkt naar iets op te bouwen, maar breekt abrupt af. De band weet als geen ander spanning te creëren. Dan is daar echter plots een gitaar. Die doet niet veel—een paar noten met wat harmonie—maar het past perfect. Het nummer barst nooit echt los en blijft langzaam voortkabbelen, maar hier stopt het viertal voor heel even met voorzichtig dromen en mogen de remmen los.

“For Me, It’s You” duurt amper vier minuten, wat niks is voor de band die ons met “Loveless” bijna dubbel zo lang op het puntje van onze stoel wist te houden, maar laat meteen wel een sterke indruk achter. Het enige dat ons wat tegenzit is de nogal abrupte fadeout; daar had volgens ons best nog wel een strofe of een lange outro (zoals in “Thorns”) kunnen volgen. Dat is echter een klein puntje kritiek voor zo’n mooie song als deze.

Zelfs na hun ijzersterke debuutplaat waren we niet zeker of deze groep hun succes zou kunnen vasthouden, maar nog geen jaar later lijkt ze daar al mee begonnen te zijn. Dit nummer is een statement; Lo Moon is de hype waard. We kunnen alvast niet wachten op het vervolg van deze fase!

16 november 2018

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief