Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single ID!OTS – “Ma guitare”

Exact een jaar en twee dagen nadat Johnny Hallyday zijn laatste adem uitblies, komen ID!OTS met hun eigenste versie van “Ma Guitare” naar De Kreun in Kortrijk op 7 december. In een indrukwekkende videoclip die in één take gefilmd werd, spelen 41 gitaristen op hun ‘guitare’. Het resultaat van een vrolijk nummer van rocklegende Hallyday en vier West-Vlaamse mannen is een donker nummer met uitstekende bassen.

Gitaren zijn aanwezig, dat is wel het minste dat je kan zeggen over de cover van ID!OTS, de Belgische punk/rockband die je kan kennen van “Mosquito”. Het anders zo vrolijke nummer van Hallyday is haast onherkenbaar in deze stoere versie van zanger Luc Dufourmont en co. Waar de gitaren in de versie van de geestesvader van het nummer eerder aan ukelele’s doen denken, overheersen zware basgeluiden de single van ID!OTS. De lage, soms rauwe vocals van Luc Dufourmont worden bruusk naar de achtergrond geschoven, want wat in dit nummer telt, is de ‘guitare’.  De sfeer die daardoor gecreëerd wordt, is heel duister en intrigerend.

Op 7 december kan je in De Kreun in Kortrijk terecht voor de voorstelling van de versie van “Ma Guitare” van ID!OTS én die van Ugly Papas van 1994, waar Dufourmont ook deel van uitmaakte. Zin in een muzikaal duistere avond gecombineerd met een vleugje vrolijke Hallyday? Dan is dat dé place to be!

Related posts
InstagramLiveRecensies

King Hannah @ Wilde Westen (De Kreun): Royale gitaaraudiëntie

De naam King Hannah rolt al over de tongen sinds haar debuutsingle “Crème Brûlée” in 2020 uitkwam. Na een goeie twee jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.