Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single ID!OTS – “Ma guitare”

Exact een jaar en twee dagen nadat Johnny Hallyday zijn laatste adem uitblies, komen ID!OTS met hun eigenste versie van “Ma Guitare” naar De Kreun in Kortrijk op 7 december. In een indrukwekkende videoclip die in één take gefilmd werd, spelen 41 gitaristen op hun ‘guitare’. Het resultaat van een vrolijk nummer van rocklegende Hallyday en vier West-Vlaamse mannen is een donker nummer met uitstekende bassen.

Gitaren zijn aanwezig, dat is wel het minste dat je kan zeggen over de cover van ID!OTS, de Belgische punk/rockband die je kan kennen van “Mosquito”. Het anders zo vrolijke nummer van Hallyday is haast onherkenbaar in deze stoere versie van zanger Luc Dufourmont en co. Waar de gitaren in de versie van de geestesvader van het nummer eerder aan ukelele’s doen denken, overheersen zware basgeluiden de single van ID!OTS. De lage, soms rauwe vocals van Luc Dufourmont worden bruusk naar de achtergrond geschoven, want wat in dit nummer telt, is de ‘guitare’.  De sfeer die daardoor gecreëerd wordt, is heel duister en intrigerend.

Op 7 december kan je in De Kreun in Kortrijk terecht voor de voorstelling van de versie van “Ma Guitare” van ID!OTS én die van Ugly Papas van 1994, waar Dufourmont ook deel van uitmaakte. Zin in een muzikaal duistere avond gecombineerd met een vleugje vrolijke Hallyday? Dan is dat dé place to be!

13 november 2018

About Author

Lotte Coolen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief