Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phoxjaw – “Weapons”

© GLKmedia

Zegt de naam Phoxjaw je nog niet veel, geen zorgen, wij zullen de opkomende noise band even voorstellen. Phoxjaw is een vierkoppige band uit Bristol die in 2016 ontstaan is uit een fusie tussen twee locale bands die opsplitsten (Day Of A Thousand en Black Elephant). In 2017 brachten ze hun eerste singles “Victorian Dolls” en “Spin Club” uit, waarmee ze zich meteen in de kijker wisten te spelen. Deze vrijdag verschijnt hun debuut-ep Goodbye Dinosaur … waarop ook de gloednieuwe single “Weapons” te vinden zal zijn.

Na een korte gitaarintro vliegt er op “Weapons” meteen een gigantische soundwall rond onze oren die we niet meteen hadden zien aankomen. Voor de strofes wordt het stevige echter ingeruild voor een iets rustiger gedeelde waarop we ook voor het eerst kennis maken met het unieke en ruige stemgeluid van frontman Danny Garland. “Weapons” passeert aan een verschroeiend tempo voorbij en de hoekig gespeelde gitaren in het hevige refrein zorgen voor een hoge dynamiek. Phoxjaw heeft een unieke sound waarmee we ze al gauw potten zien breken. Het potentieel hebben ze alvast, want “Weapons” is een kanjer van jewelste die alvast veelbelovend klinkt voor hun debuut-ep.

Facebook

1285 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Phoxjaw - Royal Swan (★★★★): De juiste samenstelling voor een stevige plaat

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Waar vroeger goede muziek steevast haar oorsprong vond in het Verenigd Koninkrijk, leek het Europees vasteland…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoxjaw - "Triple AAA"

Phoxjaw is geen onbekende meer onder de lezers van Dansende Beren. Dit stevige Engelse rockensemble uit Bristol werd al vaker besproken en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.