Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Desiigner ft. Lil Pump – “Overseas”

Desiigner en Lil Pump zijn zonder enige twijfel twee van de meest excentrieke figuren in de hip-hop wereld en hedendaagse popcultuur. De eerste scoorde in 2016 een monsterhit met “Panda”, de laatste vergaarde vorig jaar evenveel fans als haters met “Gucci Gang”. Niet onlogisch dus om samen eens een nummer op te nemen.

Beide heren hebben een specifieke stijl, en die zijn allebei duidelijk hoorbaar op het energieke “Overseas”. Ze maken allebei nog steeds hun geluiden, en rappen ook allebei nog steeds over rijkdom. Qua inhoud zijn Desiigner en Lil Pump misschien niet de meest innoverende muzikanten, ze slagen er wel terug in een sterke flow in het nummer te krijgen. Een harde bass ondersteunt beide rappers daarbij perfect, wat een sterk trapnummer oplevert.  Wat vooral opvalt, is dat elke verse door Desiigner en Lil Pump tegelijk wordt gerapt. De meeste rapnummers kennen een bepaalde verdeling in de hoeveelheid tijd die een rapper krijgt om zijn of haar zegje te doen, maar op “Overseas” vullen beide rappers elkaar perfect aan.

“Overseas” is een nummer dat je zonder twijfel op de meeste hip-hop feestjes zal terugvinden, en door hun naamsbekendheid zal dit nummer waarschijnlijk ook opduiken in de hitlijsten.

 

11 november 2018

About Author

Quinten De Seranno Alles kan, alles mag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief