Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracán – “Sky Burial”

Voor fans van het hardere genre van eigen bodem zijn ze alvast geen onbekende meer: de Antwerps-Gentse band Huracán die met hun knallende stoner-metal de scène doen herleven. En niet alleen wij zijn fan, ze speelden Roadkill al kapot, mochten al tweemaal opdraven voor Dunk!, speelden al samen met andere Belgische gitaartrots Psychonaut en binnenkort mogen ze, in de aftershow van Nieuwe Lichting-winnaar SONS, voor de tweede keer het podium van de Trix betreden.

Voor fans van het betere gitaarwerk die hen nog niet kennen, raden we aan om zo snel mogelijk deze nieuwe single te checken en vervolgens in hun discografie te duiken: met het rauwe Huracan (2015) en het uitstekende Realm Of Instability (2017) liggen er twee instant klassiekers op jou te wachten! Ondanks dat er al gewerkt wordt aan de opvolger van Realm Of Instability, krijgen we met “Sky Burial” een volledig losstaande, nieuwe single. Een hapje om de honger voor de nieuwe plaat wat te stillen.

Het nummer werd opgenomen in een live studio-sessie, wat wilt zeggen dat alles live werd opgenomen en vervolgens gefilmd om het nummer nog meer kracht bij te zetten. En met “Sky Burial” voel je dat de band muzikaal alweer een stapje hogerop heeft gezet. In de intro word je toegefluisterd om mee in het nummer te duiken, waarna je volledig verdwijnt in een gestructureerde chaos van denderende drums, snijdende gitaren, vettige baslijnen en tempowisselingen. Huracán staat garant voor energie en daar is dit nummer geen uitzondering op, en de bijhorende beelden zetten dit alleen maar kracht bij.

Mis je kans niet en check deze energiebom live op 15 november in de TRIX.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…
InstagramLiveRecensies

Dunk!festival (Festivaldag 2): Vrijgevige vrijdag

Na een vlekkeloze start van Dunk!Festival gisteren, zakten we vandaag opnieuw af naar het Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent voor een nieuwe portie…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracan - "Dobermann Multiverse"

Als je voor je bandnaam inspiratie haalt bij de Mayacultuur, dan kan je maar beter zorgen dat de muziek even episch en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.