Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Skepta feat. LD – “Neighbourhood Watch”

Al een aantal jaren is grime één van de populairste muziekgenres in het Verenigd Koninkrijk en daarvan is Skepta zonder meer het populairst. De Londonse grimer scoorde met zijn album Konnichiwa bij zijn fans en critici en verzilverde ermee zelfs de prestigieuze Mercury Prize-nominatie in 2016. Ten laatste op dat moment werd duidelijk hoe groot grime de laatste jaren geworden is en wat voor invloed het genre heeft op de Britse muziekbranche. Skepta scoorde bovendien onlangs nog een virale hit, “Praise The Lord”, met A$AP Rocky waardoor hij ook in de VS aan populair wist te winnen. Nu heeft Skepta in ieder geval een eigen single uit waarmee hij samenwerkte met zijn collega LD.

“Neighborhood Watch” is weer een typisch Skepta-schijfje waarin hij geen steken laat vallen. Een bas-lastige beat knalt door de luidsprekers aan een aanzienlijk tempo, wat ook van de ‘bars’ van Skepta en LD gezegd kan worden (‘This Ain’t a freestyle, this is expensive talk’). De lyrics gaan voornamelijk over het spenderen van geld en dat kan voor sommigen wel patserig overkomen, maar dat ziet het grootste deel van zijn fans eerder als aanmoediging om het ook zo ver te schoppen. Het leuke aan Skepta is dat hij de trends in de rapwereld niet volgt en zich zo steeds weer van de massa weet te onderscheiden. Skepta bewijst op “Neighborhood Watch” dat hij nog heel veel vuur in zich heeft en demonstreert nog eens wie de ‘king of grime’ is.

Op zondag 2 december staat Skepta in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook

3 november 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief