Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Bound”

Vorige maand bracht de Australische singer-songwriter RY X voor het eerst weer een nieuw nummer uit sinds 2016. Ook maakte hij bekend dat hij op 15 februari zijn derde plaat Unfurl, opvolger van Dawn, zal uitbrengen en deze ook in het Koninklijk Circus te Brussel zal komen voorstellen. De nieuwe single “Untold” werd door Studio Brussel onverwacht zelfs tot hotshot van de week gekatapulteerd. Vandaag lost RY X alvast een tweede voorproever van zijn nieuwe plaat met de naam “Bound”.

RY X is een artiest die zich vaak breekbaar opstelt en dat doet hij ook op “Bound”. Begeleid door een golvende synth, baant RY zich een weg door het nummer, dat naargelang de song vordert, steeds meer gelaagdheid krijgt. “Bound” brengt ons bijna in een soort van trance door het dromerig gehalte van de zachte en breekbare zanglijn van RY X. De Australiër haalde voor “Bound” overigens weer zijn poëtische pen boven (‘With or hands bound. We can only feel the rain upon our bodies so loud’) en het nummer heeft haast iets tijdloos. RY X slaagt er met andere woorden weer in om ons in zijn verhaal mee te slepen en ons helemaal klaar te stomen voor meer nieuwe muziek.

RY X speelt op woensdag 27 februari in het Koninklijk Circus te Brussel!

Facebook

1549 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Your Love"

Met de release van “Your Love” lijkt RY X nu duidelijk naar iets toe te werken. Zo’n maand geleden kregen we “Let…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Let You Go"

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.