Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Bound”

Vorige maand bracht de Australische singer-songwriter RY X voor het eerst weer een nieuw nummer uit sinds 2016. Ook maakte hij bekend dat hij op 15 februari zijn derde plaat Unfurl, opvolger van Dawn, zal uitbrengen en deze ook in het Koninklijk Circus te Brussel zal komen voorstellen. De nieuwe single “Untold” werd door Studio Brussel onverwacht zelfs tot hotshot van de week gekatapulteerd. Vandaag lost RY X alvast een tweede voorproever van zijn nieuwe plaat met de naam “Bound”.

RY X is een artiest die zich vaak breekbaar opstelt en dat doet hij ook op “Bound”. Begeleid door een golvende synth, baant RY zich een weg door het nummer, dat naargelang de song vordert, steeds meer gelaagdheid krijgt. “Bound” brengt ons bijna in een soort van trance door het dromerig gehalte van de zachte en breekbare zanglijn van RY X. De Australiër haalde voor “Bound” overigens weer zijn poëtische pen boven (‘With or hands bound. We can only feel the rain upon our bodies so loud’) en het nummer heeft haast iets tijdloos. RY X slaagt er met andere woorden weer in om ons in zijn verhaal mee te slepen en ons helemaal klaar te stomen voor meer nieuwe muziek.

RY X speelt op woensdag 27 februari in het Koninklijk Circus te Brussel!

Facebook

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Asher Ossn - "Bound"

Het lijkt de laatste tijd te wemelen van nieuwkomers op onze berenradar. Een van hen is Asher Ossn, een Londense singer-songwriter die…
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.