LiveRecensies

Hayley Kiyoko @ Zappa: Koningin van 20GayTeen

Meer dan tien jaar probeert de Amerikaanse zangeres Hayley Kiyoko in de popwereld door te breken en anno 2018 lijkt het eindelijk te lukken. Aanvankelijk probeerde ze het met de meidengroep The Stunners, maar al snel werden de groepsplannen weer opgeborgen. Ze maakte tijd voor haar acteercarriëre en speelde bijvoorbeeld een hoofdrol in de serie CSI: Cyber, maar ook muziek maken verloor ze niet uit het oog. In maart kwam dan eindelijk haar debuutalbum Expectations uit en won ze enkele maanden later een MTV VMA. De hype rond ‘Lesbian Jesus’ is compleet en dat zorgde dan ook voor een in record tijd uitverkochte Zappa.

De Nieuw-Zeelandse zangeres Robinson is goed op weg om helemaal door te breken en bracht in een mooi volgelopen Zappa een set vol dansbare popnummers, die voor een enorm goede sfeer zorgden. “Medicine”, “Nothing To Regret” en “Karma” blonken het meeste uit en laten alleen maar goeds vermoeden voor de carriëre van de opkomende zangeres. Als ze aan haar performance en sound blijft sleutelen, kunnen er grotere dingen gebeuren. 2019 kan haar jaar worden, dus we houden onze ogen open. 

Een probleem waar tegenwoordig enorm veel artiesten tijdens een tour mee kampen, is oververmoeidheid of ziekte en ook Hayley Kiyoko had het vlaggen, maar the show must go on. Stipt op tijd begon Kiyoko met “Under The Blue” aan haar set. De fans gilden en krijsten het uit terwijl ze met hun GSM’s de eerste beelden van het concert vastlegden. Tijdens de opening was niets van Hayley’s keelontsteking te merken, maar bij “What I Need” had je het gevoel dat ze zich op dat vlak een beetje wou sparen. Terwijl de fans de refreinen zongen, huppelde zij heen & weer. 

De Zappa was wellicht nog nooit zo kleurrijk als gisterenavond, want de zaal was voor Lesbian Jesus, zo wordt we door haar fans genoemd, rijkelijk gevuld met leden van de LGBTQ-gemeenschap. Het holebi-anthem “Girls Like Girls” was dan ook het ultieme moment om een BH op het podium te gooien. Hayley is dit tafereel inmiddels al gewend en vroeg de security dan ook om alle BH’s te laten liggen. Tijdens “He’ll Never Love You (HNLY)” kwamen er nog enkele BH’s bij terwijl Kiyoko haar leukste danspasjes bovenhaalde en zo de fans in hysterie kreeg.

Tijdens de rustigere nummers viel op dat de Amerikaanse zangeres haar uitgeputte stem met autotune kracht wou bijzetten. Tijdens het dromerigere “Mercy” lukte dat ook, want haar stem klonk meteen veel voller en rijker, maar ook zonder autotune lukte het haar om te overtuigen. Bij “This Side of Paradise”, dat bovendien een mooi verhaal bevat, lukte het haar zonder geluidseffecten overeind te blijven, wat we gezien de omstandigheden zeker bewonderen. Een show cancellen of playbacken, was overduidelijk geen optie voor ‘Lesbian Jesus’. 

Haar debuutalbum Expectations bevat een heleboel leuke electropopnummers, maar ook andere genres zijn duidelijk te herkennen. In “Palm Dreams” bewandelde ze bijvoorbeeld het funky pad van Janelle Monáe wat voor een leuk moment in de show zorgde. Niet veel later liet ze haar stoerste kant in “Wanna Be Missed” horen en drumde ze er ook op los. De veelzijdigheid van Hayley binnen haar stijl, is bewonderenswaardig en zorgt nooit voor verveling. Ook haar verleden als danseres komt in haar shows vaak naar boven door enkele goed gedanste solo’s. Een echte entertainer dus.

Tussen de nummers door verteld Hayley ook graag over haar liefdesavonturen en dat zorgde voor glimlachende gezichten, maar ook haar nummers kregen iedereen blij. Haar hit “Curious” werd eveneens vooral door het publiek gezongen, maar in ruil danste Kiyoko nog eens een danssolo. De vrolijke en positieve noot bleef hangen en kende in “Feelings” zijn hoogtepunt. Voor het slot van het concert haalde ze nog eens de regenboogvlag naar boven, terwijl het publiek haar kroonde tot Koningin van ‘20GayTeen’. 

Voor Hayley was haar eerste Belgische show vocaal erg lastig en zo spaarde ze vooral tijdens haar grootste hits haar stem door het publiek het meeste werk te laten doen. Ook autotune hielp haar doorheen de avond, maar toch kunnen we niet spreken van een slechte show omdat ze voor de rest foutloos zong en zich toch volledig probeerde te smijten. De Amerikaanse zangeres was niet 100% fit en dat voelde je, maar toch danste, grapte en zong ze dapper anderhalfuur lang zonder grote pauzes te nemen. De uitverkochte Zappa was in ieder geval allesbehalve teleurgesteld en bevestigde dat Kiyoko een verfrissende verschijning in de popwereld is.

Wie naast tickets greep voor het concert in de Zappa kan Hayley Kiyoko op 10 februari in de AB aan het werk zien.

Setlist:

Under The Blue
What I Need
Girls Like Girls
He’ll Never Love You (HNLY)
Molecules
Mercy
Easy My Mind
This Side Of Paradise
Palm Dreams
Wanna Be Missed
Cliff’s Edge
Sleepover
Curious
xx
Feelings
Let It Be/Mercy (Outro)
Gravel To Tempo

1665 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mazie - "girls just wanna have sex"

De Amerikaanse mazie, oftewel Grace Christian, maakte van de pandemie gebruik om muziek te maken. Een beetje vreemd zou je denken, aangezien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vendredi sur Mer - "Tout m'ennuie"

De Franse koningin van de dansvloer heet al een tijdje Vendredi sur Mer. Charline Mignot heeft met haar eigen retro-pop heel wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.