Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Sometimes the Silence is Sweeter”

De Schotse band The Ninth Wave hebben we in het begin van dit jaar leren kennen, maar welke evolutie ze in de tijdspanne hebben kunnen voltrekken, is bewonderenswaardig. Als nieuwkomers hebben ze nog de mogelijkheid om wat aan hun sound te sleutelen, maar die lijken ze nu toch gevonden te hebben. In april van dit jaar losten ze de sublieme Never Crave Attention ep en daar komt op 9 november de opvolger van uit met de naam Flesch. Daarvan kregen we eerder al “A Wave Goodbye to the People Who Said I’d Win” en nu enkele maanden later dus “Sometimes the Silence is Sweeter”.

Dat The Cure één van de grote inspiratiebronnen van The Ninth Wave is, wordt al redelijk snel duidelijk op hun nieuwe single. De vocals van Haydn Park doen sterk aan Robert Smith denken en ook op vlak van de songstructuur liggen ze in de lijn van de eighties helden. Ook op “Sometimes the Silence is Sweeter” krijgen we weer een groots opgezette synth sound tijdens het refrein die samen de elektrische gitaren voor heel wat bombast zorgen. The Ninth Wave blijft een band om in de gaten te houden, want we hebben het gevoel dat ze nog heel wat groeimarche in zich hebben!

Facebook

1285 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "I'm Only Going to Hurt You"

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave - "Happy Days!"

The Ninth Wave is niet alleen een prachtig schilderij van Ivan Aivazovsky, maar ook de naam van één van de tofste Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.