Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AFI – “Get Dark”

De Amerikaanse punkrockers van AFI gaven zojuist hun nieuwste single, “Get Dark”, prijs aan de wereld. Gelijk met de single volgden de details van hun nieuwste ep The Missing Man. Deze zou vijf nummers bevatten en wordt 5 december vrijgegeven.
Het nummer begint met een strakke drumlijn van Adam Carson, maar al snel vervoegen bassist Hunter Burgan en gitarist Jade Puget zich bij hem. Zanger Davey Havok valt iets later in met een nogal luchtige, open zangpartij in de eerste strofe. Daarna barsten ze los in het refrein, waarin (zoals de meeste muziek van AFI) Blink-182 of Panic At The Disco! duidelijk voor inspiratie zorgden. AFI bewees in het verleden al dat ze een grootmacht zijn in de pop punk en punk rock, en dit nummer bevestigt nog maar eens waarom.

“Get Dark” is extreem catchy (het refrein blijft enkele dagen in je hoofd zitten) en gaat gewoon rechtdoor. AFI maakt geen complex nummer, maar probeert het publiek gewoon aan het dansen, springen en roepen te krijgen. De break halverwege het nummer is perfect om het publiek op de festivalweides laag te laten gaan, om hen vervolgens tijdens de gitaarsolo te laten rondspringen. Na de solo volgt er een akoestisch middenstukje, waarna de draad gewoon weer wordt opgepikt met de even strakke drumpartij en de groovende rechttoe rechtaan baslijn.

Spijtig genoeg eindigt het nummer al na ruim twee minuten en dertig seconden. Na het luisteren van “Get Dark” krijg je zo zin om alle pop punk en punk rock van AFI, maar ook van al hun collega’s onafgebroken door je stereo te blazen tot 7 december. Want vanaf dan zal het elke dag The Missing Man zijn die wordt grijsgedraaid. AFI bevestigt met dit nummer waarom elk groot festival hun naam bovenop de affiche moet zetten deze zomer.

Facebook

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle geosy - "Is Dit Het Dan?"

‘Suzan & Freek voor emo’s’, zo omschrijft GirlsGirlsGirls-zanger Geosy Kleefman zijn nieuwste soloproject geosy. Onder zijn eigen naam brengt de jonge Emmenaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neck Deep – Neck Deep (★★★½): Terug naar het basisrecept

Is poppunk anno 2024 nog relevant? Laten we meteen kort en krachtig op die vraag antwoorden: ja! Het genre is sinds enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Youth in Revolt - "OnlyFanz"

Mierenzoete poppunk is stiekem toch wel een guilty pleasure voor ons. Of het nu de oudgedienden van blink-182 zijn of het catchy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.