Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mumford & Sons – “If I Say”

Een banjo, wat is dat? Het is iets wat vele Mumford & Sons fans tegenwoordig moeten denken. Op vorige plaat Wilder Mind verdween die volledig, maar het leek er op dat de groep met “Guiding Light” toch een beetje terug op zoek ging naar hun oude kameraad. Het was de eerste single voor hun album Delta, dat op 16 november verschijnt, en daar krijgen we nu een vervolg op met “If I Say”. Op hun tweede single lijken de Londenaars die banjo alweer in de kast opgeborgen te hebben, en het lijkt er op dat ze zelfs hun energieke performance voor thuis lieten.

“If I Say” is een zachte ballad die de eerste drie minuten matig weet te boeien. De autotune op de vocals lijkt ons behoorlijk overbodig, en veel gebeurt er ook niet in het nummer. Wat dan weer wel tof is, zijn de strijkers die een ferme meerwaarde aan het nummer geven. Wanneer het nummer ontploft, horen we er wel iets in, maar het blijft toch allemaal net iets te braaf. Te weinig punch en een gebrek aan power zorgen er voor dat deze “If I Say” niet meteen een memorabel nummer wordt. Het nummer bouwt op naar een climax, maar heeft verder niet zo veel om het lijf. We zullen zien wat dat geeft op de rest van Delta.

Op 29 juni is Mumford & Sons headliner op Rock Werchter.


25 oktober 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter