Festivalnieuws

Dansende Beren goes Deutschland: 5 tips voor New Fall Festival

Dansende Beren trekt binnenkort voor een aantal dagen naar Düsseldorf. U weet wel, dat kleine Duitse stadje dichtbij de Nederlandse grens die ons Kraftwerk, Neu! en DAF schonk. En ja, u mag er zeker van zijn dat we tijdens onze treinreis naar het muzikale mekka Trans Europa Express zullen grijsdraaien.

Van 25 tot 28 oktober vindt in Düsseldorf een nieuwe editie plaats van New Fall Festival, waar bekende en minder bekende parels te ontdekken vallen. Net zoals bij het Rotterdamse festival Motel Mozaïque het geval was, vinden de optredens op New Fall plaats op allerlei unieke locaties in de stad zelf: van kerken over cafees tot concertgebouwen. Ook wij zullen er, net als vorig jaar, aanwezig zijn. Dit zijn de vijf bands die je er moet gezien hebben.

Donderdag

Mac DeMarco (Robert-Schumann-Saal)

Deze indiepop/-rockheld heeft geen introductie nodig. Mac DeMarco, de man die van chaos en ontsporende joligheid zijn handelsmerk maakt, is de een van de grootste namen waar New Fall mee kan uitpakken. U mag er zeker van zijn dat wij ons middenin de psychedelische draaikolk zullen bevinden wanneer DeMarco zijn heerlijk etherische tonen over het publiek zal laten glijden.

Vrijdag

Yuno (PONG & NRW-Forum)

De Amerikaanse Yuno maakt etherische indiepopmuziek in zijn slaapkamer, maar hem vastnagelen aan het label bedroom pop zou zijn muziek onrecht aandoen. In zijn muziek horen we vlagen AFI, Regina Spektor, Flight of the Conchords, en zelfs wat Animal Collective. Zijn debuut, de ep Moodie (2018), is een kleurrijke, emotionele indieplaat over een relatiebreuk die voor hem de springplank vormt om dieper naar zichzelf op zoek te gaan.

Hundreds (Johanneskirche)

Het electropopduo Hundreds (bestaande uit Eva en Philipp Milner) is iets minder dan een decennium geleden muziek beginnen maken na een trippy droom van de frontvrouw. ” I described how Philipp and I had been playing a game where suddenly there were hundreds of Philipps and hundreds of Evas all around,” vertelt Eva in een interview. Kort daarna besloten ze om onder de artiestennaam Hundreds verder te gaan. Al sinds 2010 is het duo bezig aan een steile opmars om zichzelf in de mainstream te duwen. Op Bandcamp losten ze al 9 albums van behoorlijke kwaliteit, nu lijken ze klaar om eindelijk internationaal door te breken.

Zaterdag

Ibeyi (Robert-Schumann-Saal)

Toen Ibeyi vorig jaar hun nieuwste plaat Ash op de wereld loslieten, ging het plots erg snel. Het Frans-Cubaanse duo Lisa-Kaindé and Naomi Díaz vergaarden een monstersucces met hun eerste single van die plaat, “Deathless”, en gaat over Díaz die op haar zestiende onterecht opgepakt werd door de politie. Met pakkende teksten als “He said, he said / You’re not clean / You might deal / All the same with that skin” gekoppeld aan een drielandenkruispunt van gospel, wereldmuziek en elektronica belooft het een bloedmooie avond te worden.

Tamikrest (sipgate)

Tamikrest, een compromis tussen woeste, rebelse (blues)rock met zwoele afrofunk, is een Algerische band die stevig met beide voeten in de eigen traditie en cultuur staat. Met hun hyperrelevante teksten willen ze, net als Ibeyi, sociaal-maatschappelijke thema’s aankaarten: over oorlog en vrede, hun thuisland, en onrecht. Dat de muziek nog eens gepeperd wordt door heerlijke bluesy, aan Ry Cooder herinnerende gitaarslides, maakt van Tamikrest een band die je meteen in je hart zal sluiten.

Hebben deze artiesten een onstilbare honger naar nieuwe muziek in je losgemaakt? Hieronder vind je een afspeellijst van alle artiesten die op de podia van New Fall Festival zullen klimmen. Tickets en info vind je op de website.

38 posts

About author
Muzikale beer met een voorliefde voor rock, indie, hiphop en elektronica.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

OMD - Bauhaus Staircase (★★★★): Warme, winterse oorworm

Orchestral Manoeuvres in the Dark, of kortweg OMD, is met Bauhaus Staircase aan zijn 14de studioalbum toe. Deze band uit Liverpool heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Animal Collective - Isn't It Now? (★★★★): Blijven experimenteren zonder pretentieus te worden

Fans van de Amerikaanse experimentele popgroep Animal Collective worden de laatste jaren behoorlijk verwend; er waren soloprojecten, soundtracks en met Time Skiffs…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 3): Het einde van de festivalzomer 2023

De laatste dag van Leffingeleuren begon onder grijze wolken, maar uiteindelijk kwam de zon erdoor waardoor iedereen toch met een grote glimlach…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.