Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “Big in Japan”

Het is al langer duidelijk dat hiphop ook in België leeft. In West-Vlaanderen zien we Brihang, in Gent zorgt het hiphop-trio Uberdope voor de nodige tracks. Het nieuwe album Graag Gedaan van de laatste komt uit op 26 oktober. Eerder kwamen de tracks “Wow” en “Blauw” uit. Brihang hielp met dat laatste liedje mee, met een zweverige topper als resultaat.

‘Mijn naam is Kurt, ben de baas van de buurt, maar niet van de Brugse Puurt’. Uberdope brengt weer een single uit van het volgend album, en wat voor één. “Big in Japan” is een vette klapper met geniale teksten, op z’n Gents gerapt. Tot nu toe zien we dat het album Graag Gedaan vooral verschillende stijlen had. Na de funky beats van “Wow” en de zweverige tonen van “Blauw”, is “Big in Japan” een iets hardere stijl. Dat zie je ook in de teksten, Uberdope staat er en dat willen ze ook tonen met behulp van hun songteksten: ‘Concurrentie verkoopt bucht als de Wibra’. De toon is dus duidelijk al gezet.

Nu is het nog een week afwachten tot het album, maar als de rest van de songs even kwalitatief zijn, dan belooft dat veel!

Uberdope stelt binnenkort hun nieuwe album voor onder andere in de Charlatan (26/10) en in de Vooruit (06/03) in Gent.

Facebook / Instagram

19 oktober 2018

About Author

Kobe De Vos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief