Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “Wow”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Uberdope – “Wow”

‘Geen Club maar Pubmed, ik lees academisch’. Het Gentse hiphoptrio Uberdope kwam gisteren aangekondigd met de deur in huis vallen, en dat deden ze op hun eigen gezwinde wijze. In 2015 was er de Niet Te Doen Ep, waarop ze al ietwat afweken van het eerder pure hiphopkarakter vanop de twee voorgaande langspelers. In 2016 gingen ze daar nog wat verder in met het -what’s in a name- discofunk gekleurde “Disco Disco”. Die single lag door zijn poppy karakter nog makkelijker in het oor en is ongelofelijk catchy. Of wat had u gedacht, met een heerlijke in dat genre gefreesde Oost-Vlaamse flow.

‘Een paar jaar weg, geen vakantie / Deed niets af aan de relevantie’. Tot gisteren was het dus relatief windstil rond het collectief, maar gevestigde waarden Gille de Bruycker, Ruben Boidin en Jef de Temmerman zijn nu terug (mét het nodige zelfvertrouwen) alsof ze nooit van het voorplan verdwenen waren. Tevens zitten ze terug bij hun eigen opgerichte label Fake Records, waar ook Brihang en NTREK zich onder scharen. In navolging van deze single ligt een plaat in de wachtkamer, en de productie van die plaat werd verzorgd door Toolbox en Janus en Lennert Coorevits van Compact Disc Dummies. Nieuwsgierigheid troef dus als we over die samenwerking gaan nadenken. De plaat komt er eind oktober aan.

“Wow” klinkt alvast ontzettend funky en laat onmiddellijk een spoor na in ons geheugen. Het refrein leent zich perfect tot meelippen (of meer dan dat), en ook de strofes zijn gevleugeld. De intrigerende woordkeuze en aanstekelijke instrumentatie met wat koperblazers in een glansrol, viseren onze heupen van begin tot einde. Uberdope kwam in het verleden al met speciale clips voor de boeg, en ook deze “Wow” kreeg een bewonderenswaardige visuele begeleiding met zich mee. Een soort beeldende en bontgekleurde feniksherrijzenis rondom een gat dat veel aan de verbeelding overlaat. Het trio heeft tijd gehad om te herbronnen, en lijkt met “Wow” te tonen dat dit zijn effect niet gemist heeft.

De rest van de plaat zou superverscheiden zijn, wij hopen aldus op een ijzer dat een aanzienlijk deel van het muzikale spectrum bestrijkt! De mannen van Uberdope toonden intussen dat ze van verschillende soorten hout scherpe pijlen kunnen maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heel nieuwsgierigen kunnen Uberdope morgen gaan bekijken op Short Wood in Wetteren, 21 september zijn ze te vinden op Krock in Sint-Niklaas.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
InstagramLiveRecensies

Cory Wong @ Ancienne Belgique (AB): Vuur op het podium

Wie op zoek is naar dansbare funk of aanstekelijke jazz moet bij de Amerikaanse gitarist, songwriter en producer Cory Wong aanbellen. Als…
InstagramLiveRecensies

’t Hof Van Commerce @ Nelson Mandelaplein Kortrijk: Efkes grodder dan Jezus

Velen zullen beseft hebben dat ze officieel een oude kloot waren geworden, toen ze zagen dat En in Izzegem, de debuutplaat van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.