Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tangled Horns – “Shadow (A Personal Piece Of Darkness)”

Tangled Horns is in het land der gitaren al lang geen onbekende meer. Met een zanger die door de duivel bezeten is en met muzikanten die hun strepen al lang verdiend hebben, heeft deze band zijn plaats al dubbel en dik verdiend. In de Hoge Kempen mogen ze trots zijn op dit uitgekookt quintet. In 2018 neemt Tangled Horns een doorstart: een nieuwe aanpak in de studio, een nieuw album en een nieuwe gitarist die allemaal voor een nieuwe sound zorgen van de band. “Shadow (A Personal Piece Of Darkness)” is, na “Beautiful Flaw”, de tweede single van de nieuwe plaat.

“Shadow (A Personal Piece Of Darkness)” toont een donkere, zwaardere kant van Tangled Horns dan de vorige single. Het nummer begint nog rustig, maar dan komt er al snel een stevige riff aan die perfect thuis hoort in het stevigere stonerrock genre. Deze riff wordt gevolgd door een rustig tussenstuk en deze twee wisselen elkaar af. En wat we er nog bij krijgen, zijn een aantal gitaarsolo’s met heerlijk drumwerk. Geen vrolijk nummer, maar wel loodzware stoner afgewisseld met een refrein dat zijn wortels gaat zoeken in Seatlle. Na bijna vier minuten krijgt de gitaar even een vrijgeleide om het nummer na een dikke vijf minuten te kunnen afsluiten. In deze minuut krijgt iedereen nog eens even de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Een minuut heerlijk gestructureerde chaos.

Een betere single hadden ze niet kunnen kiezen, want wat een heerlijk nummer laten ze achter. Een zwaarder nummer dan de vorige single, maar met veel meer gevoel. Het nieuwe album ​Superglue For The Broken wordt uitgebracht en voorgesteld op 23 november in Het Bos in Antwerpen. Ticketje ligt klaar!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Nerve Flip"

Begin april bracht Red Hot Chili Peppers na zes jaar nog eens een nieuwe plaat uit. Unlimited Love werd met redelijk wat…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully - "Just For Love"

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.