LiveRecensies

Therapie TAXI @ Ancienne Belgique (AB): Franse electropop leeft weer!

LiveRecensies

Therapie TAXI @ Ancienne Belgique (AB): Franse electropop leeft weer!

© Maxim Meyer-Horn

Franstalige muziek is de laatste tijd ook in Vlaanderen uiterst populair. Angèle, Roméo Elvis, Stromae, Caballero & JeanJass, … zijn de Belgische paradepaardjes, maar ook uit Frankrijk komt de laatste tijd weer veel kwalitatieve popmuziek. Zo heb je bijvoorbeeld het trio Therapie TAXI dat in februari zijn debuutalbum Hit Sale uitbracht. Het drietal stond gisterenavond voor het eerst in de Ancienne Belgique en mocht dat meteen voor een goed gevulde zaal doen. Terwijl ze in Wallonië echte sterren zijn, is Therapie TAXI in Vlaanderen nauwelijks bekend. Jammer, want in de AB bleken ze even komisch en vrolijk als ene Angèle te zijn. De hype rond hen is in de Franse taalgebieden al enorm groot, maar ook de rest van Europa kan weldra volgen.

© Maxim Meyer-Horn

Om 20u kregen we meteen de verrassing van de avond. De Luikse rapper Venlo was voor ons tot zijn show onbekend, maar zijn naam schrijven we na zijn set in ieder geval op. De rapper heeft een gelijkaardige flow als bijvoorbeeld Le 77 of Roméo Elvis en ook hij komt er prima mee weg. Zijn halfuur durende set bevatte vooral songs uit zijn eerste ep Sang-Froid en het beviel de massa. Venlo kreeg de zaal, ondanks aardig gebabbel (het leed van een heleboel voorprogramma’s), redelijk goed mee en kon vooral met “Story” en “Hiroshima” onze aandacht grijpen.

© Maxim Meyer-Horn

De hype rond Therapie TAXI is groter dan ooit en resulteerde in gigantisch gekrijs wanneer de lichten doofden en de eerste muzikanten het podium opkwamen. “J’en Ai Marre” was de binnenkomer van hun set en was meteen een schot in de roos. Het daaropvolgende “Cadence” moest ook niet onderdoen want dankzij een makkelijk meezingbaar refrein konden zelfs de meegesleurde vriendjes, vriendinnetjes en ouders al snel meezingen. De hoge verwachtingen werden dus al snel ingelost!

© Maxim Meyer-Horn

Vrolijk en soms iets mysterieuzer. Zo kan je de electropop van Therapie TAXI omschrijven. Tot de laatst genoemde categorie behoort “Coma Idyillique” wat de soundtrack voor een nachtelijke rit door Parijs zou kunnen zijn. Het vrolijke en ietwat komische komt dan weer in “Jean Paul” naar voren. Een jongen met een moustache mocht in dat nummer het podium beklimmen en met de band mee dansen. De jongen beleefde de avond van zijn leven. Het energielevel bij de band was hoog en kon door het iets rustigere, maar immens luid meegezongen “Aline” dan wat zakken vooraleer “PVP” zowel adrenaline als de energiepijl weer de hoogte in joeg.

© Maxim Meyer-Horn

De sound van Therapie TAXI lijkt zowat op een mix van The Van Jets, Angèle, Daft Punk, Stromae en pophits uit de nineties. Het nummer “Superstar” is daar het perfecte voorbeeld van en kon door zijn slot, wat bij momenten aan techno uit de Ampère te Antwerpen liet denken, op groot enthousiasme rekenen. À propos superstar… Roméo Elvis die op hun hit “Hit Sale” te horen is, kon er in de AB niet bij zijn, maar werd voor de gelegenheid ingeruild door twee fans die zijn part overnamen. Ludiek en leuk net zoals setafsluiter “S***p(e)” dat leutig werd meegezongen. Na een oorverdovend applaus kwam de band voor een bisnummer terug en nagelden ze de spijker er definitief helemaal in.

© Maxim Meyer-Horn

Therapie TAXI liet zich door niets gek maken door de hype die rond de band hangt en brachten in de AB een meer dan degelijke set die hun live kwaliteiten helemaal in de kijker zetten. Frontvrouw Adélaïde was wat introverter dan frontman Raphaël, maar net dat contrast werkte goed. Ook de immens goed gebrachte liveversies, waar duidelijk invloeden van o.a. Daft Punk en andere electrohelden in te vinden waren, klonken fris en fruitig. Dat hun doorbraak in Vlaanderen nog geen feit is, is ons een raadsel want hun live show verdient uitverkochte arena’s en stampvolle festivaltenten.

© Maxim Meyer-Horn

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Jesus and Mary Chain @ Ancienne Belgique (AB): Heerlijk apathisch

Een maand geleden bracht The Jesus and Mary Chain met Glasgow Eyes zijn fraaie achtste langspeler uit. Voor de broeders Reid was dat…
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.