Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Mortier – “Marie”

Moeten we u nog vertellen dat het Nederlands terug hip is? Naast de Bazarts, Eefje De Vissers en Spinvissen van deze wereld springen er ook nieuwe paddestoelen uit de grond en wagen nieuwe bands zich een duik in de vaderlandse taal. Mortier, de nieuwe band rond Thomas Mortier, komt dan ook niet helemaal onbeslagen voor de dag. Mortier zelf speelde al in De Ministers Van De Noordzee en hij verzamelde een band rond zich die bestaat uit al even getalenteerde muzikanten. Niet alleen Senne Guns (bekend van zichzelf), maar ook Nele Paelinck (School Is Cool), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale) bevolken het podium.

Een album staat gepland voor het voorjaar van 2019 maar tot dan kunnen we al wegdromen met hun fijne eerste single “Marie”. Zelf geeft Mortier toe de mosterd te halen bij Spinvis, Eels en Sparklehorse en dat is meteen te horen. Toch is het niet zo’n melancholische boel en durft Mortier zijn nummers heel lichtvoetig in te kleuren. Een frivole viool, strakke drums en een tekst die nostalgisch terugdenkt aan zomervakanties, meer heeft de band niet nodig om hun sound te definiëren. Die klinkt vooralsnog wat veilig en zeemzoet, maar op het album zouden ook nog Christophe Claeys (Balthazar, Amatorski), Mattias De Craene ( Nordmann, MDC III) en Maarten Flamand (The Antler King) meewerken. Heel wat sterke namen die ons alvast benieuwd maken naar wat Mortier nog meer op ons af zal sturen.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mortier – “Prinses”

Na vorig jaar indruk te maken op ons met hun eerste plaat, keert de formatie rond Thomas Mortier terug met een tweeklapper…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 28/09 @ N9 (Eeklo)

De laatste voorronde van het Oost-Vlaamse deel van Sound Track vond plaats in de N9 van Eeklo. Daar stonden er nog eens…
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 28/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.