Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ian Clement – “Hardly”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ian Clement – “Hardly”

De naam Ian Clement zal bij de fans van het Gentse stoner trio Wallace Vanborn wellicht een belletje doen rinkelen. De zanger lost vandaag namelijk de eerste single van zijn tweede soloplaat See Me In Synchronicity. Vijf jaar geleden bracht hij Drawing Daggers uit. In tegenstelling tot de ruige gitaren en drums van Wallace Vanborn, kregen we op deze plaat een heel andere, meer ingetogen kant van de zanger te zien. Jammer genoeg bleef dat album te veel onder de radar.

Op vlak van klank het splinternieuwe nummer veel weg van Clements debuut. Zijn stem staat duidelijk centraal en de instrumenten rondom hem bouwen langzaam maar zeker op naar een knap en innemend hoogtepunt. De videoclip van fotograaf Anton Coene ondersteunt bovendien prachtig de intieme en mogelijks heel persoonlijke tekst.

Een datum voor de release van het nieuwe album is er nog niet, maar het zou begin volgend jaar in rekken moeten liggen van de betere muziekhandelaar. Wie Ian Clement zo snel mogelijk live wil zien, zal naar Nederland moeten afzakken. Daar speelt hij in november en december in het voorprogramma van onder andere Intergalactic Lovers en Marc O’Reilly.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Therapy? @ Ancienne Belgique (AB): Een parade aan nostalgie

Therapy? en België, het is sinds begin de jaren 90 altijd een mooi huwelijk geweest. Zoals dat in de meeste relaties gaat,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Endlingr - "Rauchblau"

Wat krijg je wanneer je stonerrock met jazzrock laat botsen? Een ruwe brok psychedelische scape-rock, zoals Endlingr het zelf graag noemt. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Hurdles"

Wie zich Record Store Day 2019 nog voor de geest kan halen, zal zich heel misschien nog de samenwerking tussen Wallace Vanborn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.