LiveRecensies

Cloves @ AB Club: A Star Is Born!

© Larissa Zenner

Soms zie je van die optredens die je niet snel gaat vergeten en die je het één ander doen beseffen. Het optreden van de Australische zangeres Cloves in de AB Club was zo een optreden. Nadat ze in september, na zes jaar hard werken, eindelijk haar debuutalbum One Big Nothing uitbracht, trekt de zangeres nu door Europa en het Verenigd Koninkrijk, haar nieuwe thuis. Apple Music, Spotify en Vevo DSCVR zijn al helemaal overtuigd van haar potentieel en ook wij zijn definitief fan van de zangeres geworden. We zagen de geboorte van een toekomstige wereldster die zonder veel moeite iedereen rond haar vinger draaide. Festivalbookers weten wat hen te doen staat!

© Larissa Zenner

De Engelsman en Pete Doherty-look-a-like Arran George werd door Cloves zelf uitgekozen om het voorprogramma te verzorgen. De singer-songwriter heeft nog geen enkel nummer uit, maar wist onze aandacht toch een dik halfuur te houden. Met een gitaar onder zijn arm bracht hij zijn zelfgeschreven nummers die bij momenten wat aan Bon Iver deden denken. Op je eentje op een podium staan en het voorprogramma verzorgen is niet evident, maar toch wist hij de klus goed te klaren.

© Larissa Zenner

Cloves was naar eigen zeggen zeer nerveus, want de show in de AB Club vormde de start van haar eerste volwaardige tour en tevens ook het eerste optreden sinds de albumrelease. Nadat de intro met wat vertraging uit de boxen galmde en de spanning opbouwde, kwam Cloves het podium op. Opener “Wasted Time” werd meteen zeer sensueel gebracht en liet alles behalve steken vallen. De band speelde strak en Kaity (Cloves echte naam) genoot zichtbaar van de start van haar tour.

© Larissa Zenner

De aanwezige fans bewezen dat ze de nieuwe nummers al behoorlijk onder de knie hebben en zongen in “Better Now“, dat vooral door zijn drums opvalt, gretig mee. Het iets positiever alternative-pop nummer “Hit Me Hard” werd ook door een hele boel mensen herkend en bracht nog eens dynamiek in de set. Cloves wervelde over het podium, headbangde mee en bracht vooral door haar innemende stem iedereen in vervoering. “Don’t You Want” was daar bijvoorbeeld het beste bewijs van, maar ook het zeer Lana Del Rey-klinkende “Kiss Me In The Dark” deed ons berenhartje sneller slaan.

© Larissa Zenner

Cloves muziek heeft een dramatisch kantje, maar zakt nooit af naar kitsch. Ook het aanvankelijk iets rustigere “Don’t Forget About Me”, welk de soundtrack is van Hollywood-film ‘Me Before You’, was vooral meeslepend en trok je helemaal in zijn ban. “Up And Down” zorgde dan weer voor het kippenvel moment van de avond door de eerlijke tekst, waarmee iedereen zich wel kan identificeren. Uiteindelijk afsluiten deed ze op een magistrale wijze. “One Big Nothing” werkte naar een indrukwekkende apotheose toe die iedereen bij zijn of haar nekvel greep. Ongelofelijk straf.

© Larissa Zenner

Cloves heeft jarenlang gewerkt aan haar muziek en haar sound. Eindelijk lijkt dat harde werk zijn vruchten af te werpen en terecht want in de AB Club toonde de in London wonende singer songwriter dat in haar een wereldster in wording schuilt. Één klein duwtje en we zijn helemaal vertrokken. De nummers van haar debuutalbum One Big Nothing klonken live enorm sterk en hadden een intensiteit die we tot nu toe vooral bij Bon Iver en Lana Del Rey zagen. Cloves heeft bakken podiumprésence, een dijk van een stem, straffe alternative popsongs en de looks van een topmodel.. wat ons betreft een gouden recept voor grote podia. A star is born!

© Larissa Zenner

Setlist:

Intro

Wasted Time

Bringing The House Down

Better Now

Hit Me Hard

Don’t You Want

Kiss Me In The Dark

Don’t Forget About Me

California Numb

Up And Down

Fade Into You (Mazzy Star cover)

One Big Nothing

1385 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski - "Godmade Trouble"

De Belgische half Pool-half Italiaan die sneller muziek uitbrengt dan zijn schaduw lief is, bewandelt voor de eerste keer in twintig jaar…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview CLOVES: ‘Ik zal blijven groeien en evolueren zoals een vlinder’

De Australische zangeres CLOVES had een tijdje nodig om zich muzikaal volledig te ontplooien, maar haar verhuis naar Londen inspireerde haar eerste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.