Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CLOVES – “Good Try”

© Larissa Zenner

Voor velen was de Australische zangeres CLOVES goed op weg om in de voetsporen van internationale sterren als Adele of Birdy te treden, maar een internationale doorbraak van jewelste bleef voor de in Londen wonende zangeres tot nu toe uit. Met haar eerste album One Big Nothing wist ze internationaal heel wat aandacht te vergaren en stond ze in de AB Club, maar opvolger Nightmare on Elmfield Road kon door de lockdown niet verder bouwen op de fundamenten. CLOVES trok zich hierna weer even terug en werkte aan nieuwe muziek, waaruit uiteindelijk een nieuwe ep ontstond. Die zal later dit jaar nog verschijnen en kent nu een eerste single.

CLOVES omarmde in haar muziek altijd al melancholische melodieën en dat is op “Good Try” niet anders. Op een hoopvolle pianomelodie, die later steeds meer verrijkt wordt met gitaren, creëert ze een intieme sfeer waarvoor ze zich duidelijk liet inspireren door haar muzikale helden Radiohead. Haar innemende stemgeluid wisselt daarvoor af tussen zijdezachte zang en dromerige uithalen die hun effect niet missen. “Good Try” is haar eerste, echte single sinds 2021 en toont dat ze nog steeds tijdloze nummers weet te maken, die met hun mysterieuze ondertoon de leegte in ieders hart weten te dichten.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InterviewsUitgelicht

Interview CLOVES: ‘Ik zal blijven groeien en evolueren zoals een vlinder’

De Australische zangeres CLOVES had een tijdje nodig om zich muzikaal volledig te ontplooien, maar haar verhuis naar Londen inspireerde haar eerste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CLOVES - "Nightmare"

Ook CLOVES kan makkelijk meepraten over de ‘moeilijke tweede’, want na haar gesmaakte debuutalbum One Big Nothing nam ze uitgebreid de tijd om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CLOVES – “Manic”

De Australische zangeres CLOVES heeft een immense liefde voor popmuziek en Radiohead, iets wat ze in haar eigen muziek probeert te verenigen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.