Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “GoodEnough”

Jazz-invloeden zijn tegenwoordig een heuse trend in hiphop. Rappers vernieuwen hun sound door trompetten, saxofoons en fluitdeuntjes in hun sound te integreren en laten zich op het podium zelfs omringen door jazzmuzikanten. Het werkt en dat weet ook het Antwerpse hiphopduo blackwave. Jazzy hiphop is zo’n beetje hun handelsmerk en het heeft hen de status opgeleverd van nieuwste Belgische hiphopgoden. Het nieuwe “GoodEnough” wordt zonder twijfel hun volgende hit.

Producer Willem Ardui en rapper Jay Walker beschrijven de single als de tegenhanger van hun vorige “Whasgood?!”, een heerlijk funky feelgoodnummer. Met “GoodEnough” hebben de jongens van blackwave. echt iets te vertellen. Het nummer gaat over authenticiteit en over de val waarin veel artiesten trappen wanneer ze muziek maken die het publiek of de muziekindustrie van hen verwacht, in plaats van de muziek die ze zelf willen maken. De videoclip haakt in op dat gevoel van uniek zijn, in dit geval uniek zijn door hiphop te maken zonder de typische gangster attitude.

“GoodEnough” lijkt daarenboven ook heel erg geïnspireerd door oldschool 90’s hiphop. Die jaren zijn zonder twijfel allesbepalend geweest – denk aan artiesten als 2Pac, Nas, Wu-Tang Clan, Jay-Z – voor hoe het genre geëvolueerd is en het feit dat hiphop de dag van vandaag populairder dan ooit is. Het catchy refreintje van “GoodEnough” en de snedige raps van Jay zijn een mooie ode aan die tijd en tonen tegelijk hoe relevant die invloeden nog altijd zijn. Meer dan goed genoeg als je het ons vraagt.

Begin volgend jaar mogen we de debuutplaat van blackwave. verwachten, maar eerst staan ze op 23 november nog in een uitverkochte AB.

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De Jeugd Van Tegenwoordig, Meskerem Mees en meer voor Cactusfestival 2022!

De festivalzomer van 2022 zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan als dé grote terugkeer naar de festivalweides. Ook in Brugge mogen…
InstagramLiveRecensies

Paaspop (dag 3): Goeie sfeer met goed weer

Een van de verborgen parels in de festivalcultuur is zeker Paaspop. Wanneer je de naam bij ons in België laat vallen, zal…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.