Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAUGER – “I’m Always Fine”

MAUGER, het project rond Oostendenaar Mauger Mortier, weet al een tijdje de gevoelige snaar te raken met hun muziek. Omringd met een aantal straffe muzikanten (Jan Duthoy, Matthias Debusschere en Jakob Nachtergaele) heeft Mauger al een aantal sterke singles uitgebracht. Nu is de tijd rijp voor Sunday Competition, hun debuutplaat die zal verschijnen op Mayway Records. Daar zullen we ook “I’m Always Fine” op kunnen beluisteren, hun nieuwe oorstrelende single die in Costa Rica werd opgenomen.

Wanneer je naar de muziek van MAUGER luistert, zal je nooit een overdaad aan tierlantijntjes horen. De groep laat zich niet afleiden door een oneindige zoektocht naar de vreemdste geluiden, maar zet de kern van de song voorop. Een goede zet, want het talent van Mortier komt heel mooi naar boven op “I’m Always Fine”. Hoe subtiel en verstild het nummer ook is, de melodieën blijven kleven en de emoties klinken eerlijk. Ondanks dat MAUGER niet de uitersten opzoekt op het vlak van sound, zijn de arrangementen wel mooi verzorgd. De gevoelige instrumentatie zet meteen een warme sfeer neer en de zachte vrouwenstem van Maugers vriendin vormt een grote meerwaarde. We hebben alvast een Belgisch album om naar uit te kijken in 2019!

Facebook

10 oktober 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter