Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RY X – “Untold”

De Australische singer-songwriter RY X is terug met nieuwe muziek. Nadat hij in februari van dit jaar nog een prachtig concert speelde in een uitverkochte Ancienne Belgique in het kader van een kleine Europese tour, werkte hij in de tussentijd aan nieuw materiaal. Zijn vorige plaat Dawn dateert al van 2016 en dus is het nog eens hoog tijd om een nieuwe langspeler uit te brengen. Zijn derde plaat Unfurl verschijnt op 15 februari 2019, maar vandaag worden we al verwend met een eerste appetizer “Untold”.

RY X is heer en meester in het scheppen van sfeer in zijn breekbare muziek en dat is op “Untold” niet anders. Gewapend met een akoestische gitaar en zijn gouden stem laat hij weer een heel gevoelige kant van zich zien. Het nummer heeft bovendien een fijne beat die zowat de leidraad is voor het tempo en het ritme van het nummer. Het synth solootje in het nummer, vinden we bovendien heel straf klinken en voorziet het nummer van nog wat meer dynamiek en kracht. “Untold” is een enorm breekbaar nummer dat ons nu al reikhalzend doet uitkijken naar de nieuwe plaat Unfurl.

RY X maakte bovendien zonet bekend dat hij op woensdag 27 februari naar het Koninklijk Circus in Brussel zal optreden.

Facebook

Unfurl

 1. Body (Ambient)
 2. Untold
 3. Bound
 4. Body Sun
 5. YaYaYa
 6. Coven
 7. Hounds
 8. Foreign Tides
 9. The Water
 10. Mallorca
 11. To Know
 12. Sun (Ambient)
 13. Fumbling Prayer
9 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief