Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle The Free Nationals feat. Daniel Caesar & Unknown Mortal Orchestra – “Beauty & Essex”

The Free Nationals ken je waarschijnlijk vooral als huisband van Anderson .Paak, maar zelf koesteren ze ook heel wat muzikale ambities zonder hun buddy. Het viertal staat voor hun enorm sterke liveperformance bekend. Dat ze dan ook aan een eerste album werkten, kwam niet echt als een verrassing. Over meer info over het album zullen we wel nog eventjes moeten wachten, maar een eerste nummer ging vandaag al in première bij Zane Lowe op Beats One. Het nummer noemt “Beauty & Essex” waarvoor ze beroep deden op de Amerikaanse superster Daniel Caesar en de psychedelische rockhelden Unknown Mortal Orchestra.

Dat The Free Nationals het zingen aan iemand anders zouden overlaten, hadden we al zien aankomen, maar met Daniel Caesar hebben ze één van de grootste rijzende sterren in de Amerikaanse R&B wereld kunnen strikken. “Beauty & Essex” klinkt dan ook heel smooth en soulvol, maar ook een beetje psychedelisch dankzij de insteek van Unknown Mortal Orchestra. Een heerlijke baslijn mist zijn effect niet en ook Ruban Nielson van Unknown Mortal Orchestra mag een verse onder handen nemen. Ook zonder hun kompaan Anderson .Paak toveren The Free Nationals een sterk debuut uit hun hoed die ons al doet watertanden naar een vervolg.

Facebook

 

9 oktober 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief