Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SHHT – Masterpiece

In ons eigen landje zijn ze intussen bijna een begrip, en afgelopen jaar mochten ze bovendien ook heel wat shows in het buitenland afwerken. De mannen van SHHT slaagden er in een korte tijd in om menig muziekliefhebber over de streep te trekken met hun unieke sound en concertervaring. Het blijde nieuws dat hun debuutplaat in kannen en kruiken is, werd dan ook onder veel gejuich onthaald. Op die plaat, die Love Love Love zal gedoopt worden, is het nog wachten tot 26 oktober. Vroege vogels kunnen zich ook naar de albumrelease begeven, die op 23 oktober plaatsvindt in de Vooruit. Vandaag krijgen we in tussentijd met “Masterpiece” nog een nieuwe single cadeau.

Die bevat de klassieke ingrediënten die we in songs van het geflipte Gentse groep terugvinden. Zo is er opnieuw een arsenaal aan ongewone geluiden te horen (bijvoorbeeld lachende kinderen en iets wat lijkt op het laden van een prehistorische telefoonlijn die vroeger nodig was om internet te verkrijgen). Een bonte verzameling door autotune gehaalde vocals (hetzij het in het Engels hetzij in het Frans ditmaal) is ook verplichte materie. Met zijn meebrulbare refrein en opzwepende synths is “Masterpiece” een nummer dat altijd vuur in de keet zal kunnen brengen. De eerder ophitsende song bevat ook een mooi sacraal moment van enkel zang, gevolgd door een agressieve climax met flink wat punch. Alweer een sterke single van SHHT dus, al zal het nummer ongetwijfeld een belletje doen rinkelen bij al wie reeds naar één of meerdere shows van de band ging kijken. Fijn als zoethoudertje, maar we zijn vooral benieuwd naar welke onontgonnen parels op Love Love Love te vinden zullen zijn!

Zoals wel vaker bij SHHT werd de single ook voorzien van een ietwat bij de haren gegrepen videoclip. Bekijk hem hieronder en dan zien we jullie op 23 oktober in de Vooruit?

Facebook

5 oktober 2018

About Author

Frederic Beeuwsaert


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief