Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Dat vandaag een mooie dag wordt: The Cure eerste headliner Rock Werchter 2019

Deze vrijdagochtend begint met heugelijk nieuws: The Cure is de eerste headliner voor Rock Werchter 2019. Op vrijdag 28 juni mag de band rond Robert Smith al voor de zevende keer aantreden, en dat hun debuutplaat Three Imaginary Boys volgend jaar 40 wordt, is wellicht niet toevallig. De organisatie van het festival beloofde dat we niet lang hoeven te wachten op meer. Laat het alvast een voorbode zijn voor het niveau van volgende headliners…

New wave, post-punk, gothic, rock, indie,… The Cure valt moeilijk onder te brengen in één genre, en waarom zou dat ook hoeven? Met een karrenvracht aan albums en ditto hits kan er geen twijfel over bestaan dat ‘de Schuer’ de Britten héél hoog op z’n verlanglijstje had staan. “Just Like Heaven”, “Friday I’m In Love”, “Lullaby”, “Boys Don’t Cry”, “A Forest”, … het zijn het soort nummers waarvoor er elk jaar op verschillende plaatsen ter wereld enorme podia worden opgezet.

Stip dus maar aan: Rock Werchter gaat volgend jaar door van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni. Tickets worden verkocht vanaf 26 oktober. De komende weken en dagen zal de affiche meer vorm krijgen, en wij kijken alvast reikhalzend uit naar welke witte konijnen Herman Schueremans dit jaar uit zijn hoed kan toveren.

5 oktober 2018

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief